Vasarinis kelionių projektas „Maisto kelias“ penktąjį sezoną grįžta su svaiginančiomis, atradimų kupinomis kelionėmis po Lietuvą. Šį sezoną projektas pasitiks atsinaujinęs ir kaip niekada aktualus šeimoms. Skaniausias ir įdomiausias šalies miestų ir miestelių vietas atrasti pasiryžo visa Renatos ir Deivio Norvilų šeimyna – ne tik tėvai, bet ir jų sūnūs, Emilis bei Rėjus!
Projekto herojai atskleis, kaip įdomiai ir turiningai keliauti po Lietuvą, kad tiek mažiausias šeimos narys, tiek ir patys tėveliai praleistų savo laisvalaikį išskirtinai ir įsimintinai.
„Labai apsidžiaugėme gavę pasiūlymą prisijungti prie laidos „Maisto kelias“. O didžiausias džiaugsmas aplankė mūsų vaikus – jau nuo pirmųjų dienų namuose netilo kalbos apie šias darbingas atostogas, kurių metu keliausime po Lietuvą. Vaikai, pamatę pirmuosius laidos scenarijus, atsakingai repetavo, kaip pasisveikinti su televizijos žiūrovais“, – pasakojo viena iš laidos herojų, R. Norvilė.
Ilgametis prodiuserinės kompanijos „TV Topas“ kuriamas projektas „Maisto kelias“ nuo pat pirmo sezono buvo dedikuotas kulinarinėms kelionėms ir gastronominiams atradimams, tačiau metams bėgant, projekto koncepcija plėtėsi, jame atsirado vis daugiau turizmo, istorijos, kultūros.
Lietuvoje turime daug neatrastų kampelių ir įspūdingų vietų, kurias pamatyti tikrai verta.
Renata ir Deivis atvirauja ir patys mėgstantys laiką leisti gamtoje, keliauti po Lietuvą, taip pat neretai su vaikais leidžiasi į įvairius žygius. „Ar gali būti geresnis planas vasarai, jei ne keliauti po Lietuvą?“ – šypsojosi Deivis.
Tad nors Norvilų šeima ir neatsisako išvykų į užsienio šalis, pora vieningai tvirtina, kad dažnas lietuvis nė neįsivaizduoja, kiek įdomybių yra ir mūsų šalyje. „Keliauti į užsienį ir pažinti naują kultūrą visuomet yra smagu. Tačiau ir Lietuvoje turime daug neatrastų kampelių ir įspūdingų vietų, kurias pamatyti tikrai verta“, – pasakojo žinoma pora.
Ne ką mažiau nei keliones, šeima mėgsta ir gerą maistą. „Maisto gamyba man yra vienas malonumas. Labai smagu leistis į kulinarines keliones, kuriose galiu pasisemti dar daugiau žinių apie maisto tradicijas skirtinguose Lietuvos kampeliuose. Nors ir esame nedidelė šalis, tačiau kiekvienas kraštas turi savo maisto tradicijas, kurios kitiems galbūt net nėra nežinomos. Pavyzdžiui, ar žinojote, kaip pagaminti tikrą žemaitišką kastinį namuose? – kalbėjo laidos herojus Deivis.
R. Norvilė taip pat negaili komplimentų savo vyro kulinariniams sugebėjimams. „Mano vyras – puikus šefas. Jis visada ieško naujų receptų, moka sukurti tikrą stebuklą lėkštėje bei visuomet nustebina ne tik mane, bet ir vaikus“, – pasakojo Renata.
Tuo tarpu vienuolikmetis Renatos ir Deivio sūnus Emilis išduoda, kad virtuvė jų namuose kartais netgi virsta varžybų vieta: „Ir mama, ir tėtis gamina labai skaniai. Kartais jie net varžosi, kuris pagamins skaniau.“
„Maisto kelias“ – tai Renatos, Deivio, Emilio ir Rėjaus Norvilų vasaros kelionių dienoraštis, iš kurio bus galima pasisemti daugybę kelionių ir laisvalaikio idėjų.
Laida „Maisto kelias“ – nuo birželio 25 d. per TV3.
Naujausi komentarai