Pereiti į pagrindinį turinį

Žvaigždės kėlė bures

2009-06-20 23:59
Saugi: nors į jūra ir neplaukė, E.Jackaitė vis dėlto pasimatavo gelbėjimosi liemenę.
Saugi: nors į jūra ir neplaukė, E.Jackaitė vis dėlto pasimatavo gelbėjimosi liemenę. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Daug adrenalino skrodžiant bangas – žinomi atlikėjai jau patyrė regatos "The Tall Ships' Races Baltic 2009" dvelksmą. Pasiplaukiojimas burlaiviu "Brabander" tapo artėjančios fiestos repeticija.

Išvykos į marias ir atvirą jūrą organizatoriai iš anksto buvo įspėję dalyvius, kad būtina patiems pasirūpinti patogia ir šilta apranga. Dailiosios lyties atstovės paklausė rekomendacijos namie palikti aukštakulnius, tačiau kelios neatsispyrė pagundai net ir ekstremaliomis sąlygomis pademonstruoti pusnuoges kojas. Su neslepiama užuojauta daugelis nužiūrinėjo atvirus "Tina Dance" šokėjų batelius ir blauzdas siekiančias kelnes.

O buvusios "mangės" Lina Šerpytė ir Asta Bridikytė blaiviai įvertino padėtį – išsitraukė iš spintų žiemines striukes, šiltus megztinius ir pirštines.

Nors atlikėjas Mindaugas Mickevičius-Mino ir aktorė Eglė Jackaitė buvo atžygiavę į Kruizinių laivų terminalą, plaukti jie atsisakė. "Mane net ant prisišvartavusio laivo denio supa", – gūždamasis nuo žvarbos juokėsi Mino. E.Jackaitė prisipažino, kad savo planus pakeitė staiga – išvydusi, kad vėjas tik stiprėja, ji nutarė verčiau likti ant kranto su kūdikiu.

Pasiplaukiojimas mariomis iki Kiaulės nugaros buvo tarsi tyla prieš audrą. Išplaukus pro uosto vartus į atvirą jūrą daugeliui iškylos dalyvių teko stvertis ne tik už turėklų, bet ir savo pilvų. Nors prieš plaukimą organizatoriai visus "pavaišino" imbiero tabletėmis nuo supimo, vaistai ne visiems padėjo.

"Verta žinoti, kad jūrligė pasireiškia ne tik pykinimu – kartais susirgus beprotiškai norisi valgyti arba miegas tiesiog lipdo akis", – aiškino patyrę įgulos nariai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų