Pereiti į pagrindinį turinį

Apklausa: gyventojų palankumas socialdemokratams išlieka didžiausias

2016-01-30 06:59 diena.lt inf.
A. Ufarto / BFL nuotr.

Visuomenės palankumas Lietuvos socialdemokratų partijai išlieka didžiausias, Liberalų sąjūdis įsitvirtintas kaip antra populiariausia partija, o trečiojoje atsidūrė konservatoriai, rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama visuomenės apklausa.

Tuo tarpu rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ direktorius sociologas Vladas Gaidys BNS pabrėžė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos aukštą reitingą.

Jeigu rinkimai į Seimą vyktų kitą sekmadienį, šių partijų kandidatai gautų daugiausia rinkėjų balsų – socialdemokratus rinktusi 20,7 proc. (gruodį šią partiją rėmė 23,5 proc.) rinkėjų, liberalsąjūdiečius - 9,6 proc. (9,8 proc.), o konservatorius - 9,1 proc. (9,2 proc.) gyventojų.   

Už „tvarkiečius“ ir „darbiečius“ balsuotų po 7,7 proc. rinkėjų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą – 5,9 proc, Lietuvos ir lenkų rinkimų akciją – 3,6 proc. rinkėjų. Toliau sektų Žaliųjų partija. 

V.Gaidys BNS teigė, kad socialdemokratams išlaikyti populiariausios partijos pozicijas padedam ekonominė situacija. „Ganėtinai pasisekė jiems ekonominio ciklo požiūriu. Pakliuvo į pačią pradžią tokio ekonominio augimo“, - teigė jis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kuri patektų į Seimą, aukštą reitingą.

„Man įdomus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingas, jeigu skaičiuoti nuo tų, kurie ateitų balsuoti, - 8,9 proc. balsuotų, o už „tvarkiečius“ ir „darbiečius“ - 11,5 proc. Tai labai nedidelis skirtumas. Bet apie tą partiją niekas nekalba. Jie taip tyliai tyliai, bet žengia į priekį... Tai aukščiausias jų rezultatas per daugelį metų. O Ramūnas Karbauskis, nors ir nelabai matomas politinėje scenoje, yra penktas pagal populiarumą po vidaus reikalų ministro, prezidentės, premjero ir Eligijaus Masiulio (liberalsąjūdiečių lyderio - BNS)“, - teigė V.Gaidys.

Apklausa taip pat rodo, kad rinkimuose, jeigu jie vuktų kitą savaitę, nebalsuotų 11,8 proc. gyventojų, o 18,5 proc. teigė nežinantys, ką rinktis.  

Reprezentatyvią apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ vykdė sausio 14-22 dienomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų