Pereiti į pagrindinį turinį

Aptarti Ukrainos krizės į Lietuvą atvyksta Britanijos Europos reikalų ministras

2014-03-25 05:00 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Aptarti situaciją dėl Rusijos įvykdytos Ukrainos Krymo regiono aneksijos į Lietuvą atvyksta Didžiosios Britanijos Europos reikalų ministras Davidas Lidingtonas (Deividas Lidingtonas).

Antradienį jis susitiks su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, taip pat planuojami susitikimai su Seimo Užsienio reikalų ir Europos reikalų komitetų vadovais.

„D.Lidingtono ir L.Linkevičiaus susitikime ketinama aptarti situaciją Ukrainoje ir Kryme. Ministrai taip pat diskutuos dvišalio ekonominio bendradarbiavimo, aktualiais Europos Sąjungos, energetinio saugumo ir saugumo politikos klausimais“, - teigiama Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.

Didžioji Britanija šį mėnesį pasiūlė atsiųsti iki keturių „Typhoon“ naikintuvų sustiprinti Baltijos šalių oro policijos misiją. Jie galėtų atvykti į Lietuvą balandžio pabaigoje, kai iš amerikiečių misiją perims Lenkija.

Jungtinės Valstijos šį mėnesį į Lietuvą atsiuntė šešis papildomus F-15 naikintuvus, padidindamos kontingentą iki dešimties.

Papildomus naikintuvus NATO vykdomai Baltijos šalių oro policijos misijai taip pat pasiūlė Prancūzija ir Danija.

Reaguodamos į Krymo aneksiją, Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga (ES) uždraudė atvykti keliems dešimtims Rusijos pareigūnų ir nusprendė įšaldyti jų sąskaitas, tačiau ekonominių sankcijų prieš Rusiją kol kas nesiėmė.

Pastarosiomis savaitėmis, siekdami pademonstruoti solidarumą dėl Rusijos agresijos nerimaujančioms Baltijoms šalims, Lietuvoje viešėjo JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų