Quantcast

„Čekiukų“ skandalas įkaitino Seimą: kaltinimai mobingu, vagyste ir pirštai prie smilkinio

  • Teksto dydis:

„Čekiukų“ skandalas ėmė skaldyti Seimą iš vidaus. Iš pradžių visuomenininkas Andrius Tapinas aiškinosi, kam ir kur jie leido mokesčių mokėtojų pinigus, dabar jie aiškinasi tarpusavyje. Opozicionierė Agnė Širinskienė bandė iš Etikos ir procedūrų komisijos pašalinti ilgametį šios komisijos narį, konservatorių Antaną Matulą, nes jis su savo galingais kompiuteriais pats pateko į „čekiukų“ radarą. Bet A. Matulas atkirto, kad patiria mobingą ir ėmė skaičiuoti, už kiek A. Širinskienė remontuoja mašiną. Diskusija taip įkaito, kad parlamentarai vieni kitiems sukiojo pirštus prie smilkinio, ėmė vadinti vagimis, komunistais bei įtarinėjo, kad iš Seimo sandėlio išneštą kavą geria vieno seimūno visa giminė.

Kodėl pirko galingą, žaidėjų mėgstamą kompiuterį, žurnalistams dėl savo „čekiukų“ A. Matulas aiškinosi prieš porą mėnesių.

„Turiu sudėlioti viską, vien nuotraukų gali būti apie milijonas, turiu planų memuarus parašyti“, – vasario 14 d. Seime kalbėjo A. Matulas.  

O dabar ilgametis Seimo narys aiškinosi A. Širinskienei. Ji siekė A. Matulą pašalinti iš Seimo etikos ir procedūrų komisijos. A. Matulas sakė, pirmą kartą jaučiasi taip nesmagiai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Labai prašau ir jums, ir visiems kitiems: Seimo nariai irgi turi savo psichologiją ir savo artimuosius. Ir tokio mobingo, tokio psichologinio teroro netaikyti, nes mes irgi esam žmonės“, – dabar kalbėjo Seimo narys.

A. Širinskienė teigė, kad už 11 tūkst. mokesčių mokėtojų eurų technikos prisipirkęs politikas neturi moralinės teisės likti Etikos komisijoje ir moralizuoti kitiems Seimo nariams.

„Ir dabar Seimo narys man sukioja pirštą prie smilkinio, kas nėra gražiausias pavyzdys. Tokie kompiuteriai reikalingi Seimo nario veiklai? Ir čia viskas tvarkoje su Etikos komisijos nariu?“ – tvirtino A. Širinskienė.

A. Matulas aiškino, kad turi tris biurus – Pasvalyje, Pakruojyje ir Vilniuje. Ir techniką pirko patarėjams.

„Kolegos, aš tikrai nieko nepažeidžiau. Aš turiu vienintelį nešiojama 2,5 metų kompiuterį, kurį Linas Slušnys, „Ipadų“ specialistas ir mane konsultuoja, reiškia, jeigu ko nors aš nežinau“, – teisinosi A. Matulas.

Tada A. Matulas pradėjo skaičiuoti, kad A. Širinskienė už jį daugiau išleido gėlėms, knygoms ir mašinai.

„Pastoviai šeštadienį-sekmadienį jūsų automobilis stovi čia, Seime, tai kur jūs automobilį remontuojate? Nes mano yra audinė galinga, o jūsų mikromašinėlė. Tai aš suprantu, jūs gal jį sulaužote kokiu būdu specialiai“, – sakė A. Matulas.

„Mieli kolegos. Aš taip karštai kalbančio kolegos Antano nemačiau net kai jis aiškinosi dėl galimo interesų konflikto įdarbinant žmoną. Aš suprantu, kad kartais kompiuteriai arčiau širdies“, – stebėjosi A. Širinskienė.

A. Širinskienė nepasidavė. Klausė, ar konservatoriai neturi kitų narių, kurie per akciją „Skaidrinam“ nebūtų nuskambėję, kaip įsigiję krūvą kompiuterių bei telefonų.

„Kurių pajėgumai vėlgi ne Širinskienei, bet Tapinui, kurį jūs ką tik apkaltinot gėdingai mobingu, kelia didžiulius klausimus“, – teigė A. Širinskienė.

Saugiausia vogti dirbant sargu, nes kai tu dirbi sargu, niekas neįtaria, kad tu vagi.

Bet balsų neužteko. Seimas nusprendė, kad A. Matulas etikos prievaizdu lieka. Jis šioje komisijoje jau ketvirtą kadenciją.

„Saugiausia vogti dirbant sargu, nes kai tu dirbi sargu, niekas neįtaria, kad tu vagi. Taip ir šioje situacijoje geriausia įsavinti lėšas yra dirbant Etikos komisijoje“, – įsitikinęs Seimo narys (LVŽS) Valius Ąžuolas.

Bet ir V. Ąžuolas „čekiukų“ skandale skambėjo kaip aktyviausias Seimo „sandėlininkas“.

„Kolega, kuris išleido 18 tūkst. saldainiams ir beveik tonai kavos, išdalino į kairę, į dešinę, aiškina apie vogimus. Jeigu gerai pasidomėjus, įdomu, ar jūsų šeima ten su visa gimine tos kavytės nepliurpia tris su puse metų“, – Seimo plenarinių posėdžių salėje kalbėjo A. Matulas.

A. Matulas ketina dar pasigilinti ir į A. Širinskienės išlaidas.

„Aš tik noriu paklausti gerbiamos A. Širinskienės, ar ji pati pasiskyrė šitos akcijos viešuoju veidu Seime, ar ją paprašė kas nors?“ – klausė  Seimo narys (TS-LKD) Kęstutis Masiulis.

A. Tapino „čekiukų“ iniciatyvai perėjus Seimą, įskaitant ir etikos komisijos narius, Viktorija Čmilytė-Nielsen siūlė performuoti visą šią komisiją iš naujo, bet palaikymo nesulaukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rici

Rici portretas
Šakalas tas Matulas,kaip ir jo sūnus.

Anonimas

Anonimas portretas
Parašiau trys straipsnius esu netekusi artimuju kovoje už lietuvos laisve širdis kraujuoja nuo tokio lietuvos likimo ir manau kad ne man vienai kad pilna lietuviu kuriems skauda širdi už lietuva jos kalbos išniekinima istorijos klastojima ir pačia baiseusia išdavyste pardavima lietuvos kad pralobtu ir atributikos vėliavos niekinima slavu ukru vėlevos kabinima vietoi trispalves angliški užrašai SNeries PCvirkos niekinimas mūsu istorijos naikinimas Visi dori lietuviai iškart o ypač daug kaip nekeista jaunimo suprato ka nori pasakyti dievulio mums atsiusta prez ger Vaitku visi tie kurie abelojo jo pasisakymais tai tikrai nėra tėvyne milintis lietuvei Jeigu jie žiniu semesi pas tokius kaip janutienė gorienė tautku vapaliojanti neamones ar ta vėgele scwabiniu melu prisotinta žmoguti tiesiai sakanti kad jam lietuvos konstitucija nerodiklis kad lietuva bus karinė jankiu bazė tai protu nesuvokiama jo politika Mes matėm kara mes turėjome lietuviška holokausta

3

3 portretas
kad musu vaikučiai augtu laimyngi tauta būtu vieninga Nes mes esm darbšti dora protinga tauta Labai gražei gyvenom ir sutarėm su kaimynais jokie jie mums priešai nei puola nei bombas mėto Turėjom gerus santykius turejom toki pladzdarma prekybai kol tas idijotas anukėlis su nausėda nepradėjo niekinti loti ant kaimynu dabar kinija patenkinti gavo rusija o jie tiek prekiu prigamina tai jiem tik i gera užtai ir karini aljansa su rusija sudarys Nu o landzberginiai išmaus nes pavoju jaučia tiek pavogus ka ten tie čekučiai tai tik zuikio dainos o dar karui pasibaigusPutinas tikrai pateiks tikslu saraša užslaptintu KGB darbuotoju
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių