Pereiti į pagrindinį turinį

G. Landsbergis EP rinkimų rezultatus vadina pergale, sveikina koalicijos partnerius

2024-06-09 21:21

Valdančiųjų konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis Europos Parlamento rinkimų preliminarius rezultatus vadina partijos pergale, sveikina koalicijos partnerius su iškovotais mandatais.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys rodo, kad konservatoriai gavo daugiau nei 20 proc. balsų ir iškovojo tris mandatus. Pirminiais duomenimis, jie atitenka iki šiol EP dirbusiems Andriui Kubiliui ir Rasai Juknevičienei, taip pat Pauliui Saudargui.

„Dėkojame rinkėjams už pasitikėjimą ir pergalę šiuose rinkimuose. Sveikiname su gerais rezultatais bei iškovotais mandatais ir abi koalicijos partneres“, – žurnalistams perduotame komentare pirmadienį vidurnaktį sakė užsienio reikalų ministras.

Tai solidus tiek mūsų partijos, tiek ir visos koalicijos rezultatas bei geras valdančiosios koalicijos nuveiktų darbų įvertinimas.

„Tai solidus tiek mūsų partijos, tiek ir visos koalicijos rezultatas bei geras valdančiosios koalicijos nuveiktų darbų įvertinimas“, – pridūrė jis.

Valdančiajai daugumai priklausančios Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis surinko atitinkamai beveik aštuonis ir kiek daugiau nei penkis procentus balsų, taip iškovojant po vieną mandatą. „Laisviečiams“ EP atstovaus buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas, Liberalų sąjūdžiui – iki šiol EP dirbęs Petras Auštrevičius.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis taip pat teigė, kad tiek Lietuvoje, tiek visoje Europos Sąjungoje laimėjo „mūsų politinės šeimos – Europos Liaudies Partijos – atstovaujamos centro dešinės jėgos“.

„Svarbu, kad Rusijos karo prieš Ukrainą, o kartu ir Europą metu, rinkėjai suteikė didžiausią pasitikėjimą solidžioms, patikrintoms ir proeuropietiškoms politinėms jėgoms“, – sakė G. Landsbergis.

Dabartinėje besibaigiančioje EP kadencijoje konservatoriai šiuo metu turi tris atstovus EP: A. Kubilių, R. Juknevičienę ir Liudą Mažylį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų