Pereiti į pagrindinį turinį

G. Landsbergis su naujuoju Ukrainos diplomatijos vadovu sutarė toliau stiprinti šalies saugumą

2024-09-06 23:47 diena.lt inf.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis telefonu kalbėjosi su naujuoju Ukrainos diplomatijos vadovu Andrijumi Sybiha, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Ukrainos pergalė ir toliau išlieka mūsų svarbiausiu tikslu. Lietuvos ir visos Europos saugumas tiesiogiai susijęs su Ukrainos saugumu. Todėl ir toliau dėsime visas pastangas, kad Ukraina pasiektų pergalę, o agresorė Rusija būtų nugalėta ir sulaikyta visam laikui“, – pokalbio metu pabrėžė G. Landsbergis.

Kaip nurodo URM, ministrai sutarė, kad ir toliau reikia dėti maksimalias pastangas, kad Vakarų partnerių suteikta karinė parama Ukrainai ją pasiektų kiek galima greičiau, taip pat kad jos naudojimui būtų nuimti bet kokie apribojimai.

„Ukrainos gynyba nuo agresorės Rusijos yra jos pamatinė teisė, įtvirtinta JT Chartijoje. Ji negali būti ribojama tuo, kokie ginklai ir kaip toli nuo Ukrainos sienų jie galėtų būti panaudoti, – tvirtino G. Landsbergis.

Pokalbio metu taip pat aptartos dvišalių santykių stiprinimo perspektyvos, situacija fronte bei karinės ir diplomatinės pagalbos Ukrainai prioritetai.

Daugiau naujienų