Quantcast

G. Nausėda įvardijo, kada ketina priimti sprendimus dėl pasikeitimų Vyriausybėje

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad sprendimus dėl pasikeitimų Vyriausybėje ketinama priimti liepos viduryje.

„Liepos viduryje, aš manau, rasime tuos sprendimus, kurie bus naudingiausi Lietuvai ir tikrai nesinorėtų, kad būtų bereikalingai sutrikdytas politinis stabilumas, nes tai yra vertybė, bet, kita vertus, negalime užmerkti akių į tai, kad kai kurių ministrų veikla tiesiog netenkina“, – Vilniuje žurnalistams antradienį sakė šalies vadovas.

G. Nausėda ir jo patarėjai po pirmojo prezidento rinkimų turo sakė, kad Vyriausybei grąžinus šalies vadovui įgaliojimus, jos sudėtyje galėtų keistis daugiau nei keli ministrai.

Šalies vadovas anksčiau yra raginęs paskirti naują švietimo, mokslo ir sporto ministrą vietoje laikinai dirbančios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės bei teigė, kad laimėjęs prezidento rinkimus keltų žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko atsakomybės klausimą.

Antradienį įvyko pirmasis premjerės Ingridos Šimonytės ir prezidento susitikimas po rinkimų. Jame aptarti galimi kandidatai į švietimo ministro postą, Vyriausybės įgaliojimų gražinimo procesas.

Nuolatinio švietimo ministro Lietuva neturi nuo balandžio, kai iš šių pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas. Jis atsistatydino nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos vienuoliktokų tarpinių patikrinimų problemos.

Mes išsakėme savo matymą – tiek premjerė, tiek aš – ir manau, kad tai yra labai geras pirmas žingsnis bendro matymo link.

„Mes išsakėme savo matymą – tiek premjerė, tiek aš – ir manau, kad tai yra labai geras pirmas žingsnis bendro matymo link. Tas bendras matymas gali susiformuoti per artimiausias keletą savaičių. Palūkėkime, nes matome, kad dar kai kurie tyrimai, procesai vyksta, ypatingai atkreipčiau dėmesį į procesą, susijusį su vienos ministrės sutuoktinio kompanijos veikla“, – sakė prezidentas.

G. Nausėda omenyje turėjo socialinės apsaugos ir darbo ministrės M. Navickienės sutuoktinio Mindaugo Navicko veiklą „Foxpay“ įmonėje.

Lietuvos bankui pradėjus „Foxpay“ patikrinimą, M. Navickas pirmadienį pranešė pasitraukęs iš bendrovės valdybos. Jis teigė įmonėje „Foxpay“ ir žiniasklaidoje minėtame viešajame pirkime neturėjęs „jokios sprendimo galios“.

Patikrinimą bankas pradėjo aiškindamasis, ar elektroninių pinigų įstaigos licenciją turinti įmonė nepažeidžia teisės aktų.

Tuo metu kalbėdamas apie švietimo ministro poziciją, G. Nausėda teigė besitikintis, kad kandidatūra bus pasiūlyta kaip įmanoma anksčiau.

„Aš manau, kad tai (pasiūlymas dėl ministro – BNS) bus bendrame komplekse, bendrame pakete. Švietimo ministro pozicija, be jokios abejonės, taip pat yra svarbi. Gaila, kad taip atsitiko ir mes švietimo ministro netekome jau prieš pakankamai ilgą laiką ir atsakymų į klausimus dar ir šiandien neturime, bet kartais, sakoma, geriau vėliau negu niekada“, – kalbėjo šalies vadovas.

Vyriausybė pagal Konstituciją grąžina įgaliojimus prezidentui po jo priesaikos, o šalies vadovas po to skiria Ministrų kabinetą iš naujo.

G. Nausėda antrajai kadencijai prisieks liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Nausėdos dukra….

>Nausėdos dukra…. portretas
Keistos tamstos fantazijos, daugiau nieko neišeina pridurti. Kaip kažkada sakydavo “ kur mes nueisime?”

Nausėdos dukra socialiniame tinkle parodė

Nausėdos dukra socialiniame tinkle parodė   portretas
"Gitano Nausėdos dukra socialiniame tinkle parodė mylimąjį užsienietį fotografą." Tuoj prasidės užingridų puolimas, kodėl ne mylimąją...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių