Pereiti į pagrindinį turinį

G. Nausėda kreipėsi į žmones: valstybė priklauso nuo gebėjimo dalintis gerove

2024-07-12 18:19

Valstybės stabilumas ir saugumas priklauso nuo gebėjimo dalintis gerove, pareiškė antrai kadencijai prisiekęs šalies vadovas Gitanas Nausėda, kreipdamasis į tautą Simono Daukanto aikštėje netoli Prezidentūros.

„Deja, ne vieną dešimtmetį buvome užmerkę akis prieš spartų nelygybės ir socialinės atskirties augimą Lietuvoje. Dabar pasiekėme etapą, kai ilgalaikis valstybės stabilumas ir net saugumas tiesiogiai priklauso nuo mūsų gebėjimo teisingai dalintis sukuriama gerove“, – penktadienį sakė G. Nausėda.

Jis didesnę dalį kalbos skyrė gerovės valstybės principams ir atskirties mažinimui, kurių tolesniu įgyvendinimu žadėjo rūpintis dar per rinkimų kampaniją.

Prezidentas sakė, kad pirmaisiais kadencijos metais kovojo su „viešajame gyvenime įsitvirtinusiu nepakantumu kitaip mąstančiam“, stengėsi išklausyti visus, o pirmyn jį stūmė tikėjimas, jog „didžiausias, nepakartojamas ir nepakeičiamas valstybės turtas yra žmogus“.

„Sėkmingą valstybės kelionę lemia kasdieniai mūsų visų, Lietuvos žmonių, pasirinkimai. Išdidžiai nešdami jos idėją per geopolitikos audras, pratęsiame darbus savo protėvių, kurie, eidami priešakyje, tikėjo ir kovojo už mūsų dabartį“, – teigė G. Nausėda.

Pasak jo, artimiausiu metu bus svarbu užtikrinti nuolatinį tęstinį ekonomikos augimą, o tam reikės postūmio Lietuvos švietimo sistemoje.

Šalies vadovas taip pat ragino žmones pasirūpinti aplinka, kad joje būtų gera ir ateinančioms kartoms.

„Mūsų pareiga šiandien – užtikrinti, kad ir ateities Lietuva išliktų žalia. Todėl skiepykime savo vaikams ir vaikaičiams meilę ir pagarbą gimtajai šaliai bei jos gamtai, ir tegul mūsų pavyzdys padeda kurti geresnį – švaresnį, jaukesnį ir sveikesnį – pasaulį“, – kalbėjo prezidentas.

60 metų ekonomistas G. Nausėda gegužę laimėjo prezidento rinkimus, antrajame ture įvykęs premjerę Ingridą Šimonytę.

G. Nausėda prezidento pareigas eis iki 2029 metų.