Pereiti į pagrindinį turinį

G. Nausėdai tęsiant susitikimus su partijų vadovais, Prezidentūroje lankysis R. Karbauskis

2024-10-02 06:50

Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia susitikimų su parlamentinių partijų lyderiais ciklą – trečiadienį Prezidentūroje lankysis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / L. Balandžio / BNS nuotr.

„Kvietimas yra prezidento, tai, matyt, jis kažkokius klausimus kels, domėsis kažkuo, bet manau, kad tai susiję su rinkimais ir galimomis koalicijomis, su požiūriu į vienus ar kitus politikus“, – BNS sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis teigė, kad su šalies vadovu norės aptarti situaciją krašto apsaugos sistemoje.

„Ta informacija, kuria mes disponuojame apie tai, ką dabar išdarinėja ministras Laurynas Kasčiūnas ir kas darosi su krašto apsauga, man būtų įdomu suprasti prezidento požiūrį, nes vis daugiau klausimų kyla, ne tik L. Kasčiūno atžvilgiu, bet iš viso tos sistemos valdyme“, – dėstė R. Karbauskis.

Pasak jo, krašto apsaugos sistema nepanaudoja jai skiriamų „labai didelių pinigų“.

„Pakabinti milijardai, belieka klausimas, ar prezidentas tai žino, ar tai yra tiesa, nes mes tokią informaciją gauname. Jei prezidentas, kuris yra lyderis mūsų valstybėje šiais klausimais, tokiu atveju man kyla labai rimti klausimai, kaip galima šnekėti, kad turime didinti finansavimą krašto apsaugai, turime iškasti pinigus iš po žemių, kai nesugebame panaudoti milijardų eurų“, – kalbėjo LVŽS lyderis.

„Tema, kuria tikrai ruošiuosi klausti ir kuri mane labai domina, nes prezidentas negali nežinoti“, – pridūrė jis.

LVŽS šiuo metu Seime turi 17 atstovų.

Pirmadienį G. Nausėda pradėjo susitikimų su parlamentinių partijų lyderiais ciklą susitikęs su socialdemokratų lydere Vilija Blinkevičiūte.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų