Pereiti į pagrindinį turinį

G. Paluckas apie pakitusią socdemų poziciją dėl partnerystės: žiūrime realybei į akis

2024-08-21 22:06

Socialdemokratams rudenį vyksiančių Seimo rinkimų programoje atsisakius siekio priimti vienos lyties partnerystę įteisinantį įstatymą, partijos vicepirmininkas Gintautas Paluckas akcentuoja politinę realybę.

Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„Mes žiūrime realybei į akis ir žinome, kad nei šiame, nei ateinančiame, panašu, Seimuose daugumos partnerystės klausimui tikrai nebus ir nereikia dėl to erzinti visuomenės, nešti į Seimo salę teisės aktų projektų, kurie neturi galimybės būti priimti“, – LRT televizijai trečiadienį sakė parlamentaras.

Socialdemokratų trečiadienį pristatytoje 2024 metų Seimo rinkimų programoje numatyta kovoti „prieš diskriminaciją dėl lytinės orientacijos“.

„Valstybė turi pripažinti lygias teises visiems žmonėms sukurti ir palaikyti bendro gyvenimo poroje santykius. Skirsime deramą dėmesį kovai su neapykantos nusikaltimais nukreiptais prieš LGBT asmenis, taip pat su kitomis socialinės ir institucinės diskriminacijos šių asmenų atžvilgiu formomis. Vykdysime šalies europinius įsipareigojimus kovoti su bet kokia diskriminacija dėl lytinės orientacijos“, – rašoma dokumente.

Tuo metu 2020 metais socialdemokratai žadėjo priimti partnerystės įstatymą, leidžiantį vienalytėms poroms įteisinti savo šeimyninius santykius.

Laisvės partija nuo kadencijos pradžios mėgino parlamente priimti įstatymą dėl partnerystės įteisinimo ir tarp skirtingų lyčių, ir tarp tos pačios lyties asmenų.

Pernai gegužę Seimas po svarstymo kelių balsų persvara yra pritaręs Civilinės sąjungos įstatymo projektui, tačiau teikti projekto priėmimui nedrįstama, nes jam priimti gali pritrūkti balsų.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

2020 metais socdemai rinkimuose iškovojo 13 mandatų, penki iš jų – vienmadatėse.

G. Paluckas prognozuoja, kad šįmet partija vienmandatėse turėtų iškovoti jų „kelis kartus daugiau“.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų