Pereiti į pagrindinį turinį

Į Seimą nepatekusio P. Gražulio pyktis: ne mes pralošėme, pralošė tauta

2024-10-15 12:52

Daugiau nei pusė partijų rinkimų rezultatus pasitiko be šokių ir dainų. Akibrokštą patyrusi Laisvės partija nenorėjo pripažinti nei pralaimėjimo, nei partijos mirties iki pat paryčių. Aušrinė Armonaitė nenoriai atviravo, kad rinkimai „laisviečiams“ – nesėkmė. Valdemaras Tomaševskis aiškino, kad balsus iš jo pavogė kitas kandidatas. Seime nedirbs ir veikėjai, kurie agitavo sakydami, kad neva kalba tautos balsu.

P. Peleckio, L. Balandžio / BNS nuotr.

Pažadams ne tik dėl pergalės dainos, bet ir partnerystės ar narkotikų dekriminalizavimo nelemta išsipildyti. Laisvės partija paryčiais suprato, kad ir jų pačių naujame Seime nelieka. 

Naktį partijos rezultatus neigusi, o ryte, nors ir nenoriai, pralaimėjimą pripažino ir partijos pirmininkė A. Armonaitė. 

„Mums pritrūko nedaug – 6 tūkst. balsų ir tai yra įrodymas, kad kiekvienas balsas yra svarbus. Tai nėra banalus pasakymas“, – kalbėjo Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė.

E. Ufarto / ELTOS nuotr.

A. Armonaitė tvirtina, kad mažas rinkėjų pasitikėjimas yra dėl darbo su konservatoriais keturis metus ir aštrių „laisviečių“ pasisakymų.

„Jeigu einame su šūkiais netrukdyti, vis dėl to kartais, mes bent jau tikime, kad kartais reikia ir sutrukdyti“, – sakė Laisvės partijos pirmininkė. 

„Akivaizdu, kad šita partija neįgyvendino savo pažadų. Dingo naujumas ir visi tikėjosi, kad Vilniaus jaunimas pasakys savo žodį. Bet greičiausiai dalis jo pasirinko Liberalų sąjūdį arba išvis neatėjo balsuoti“, – aiškino tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas . 

„Laisviečiai“ partijos nelaidoja, bet A. Armonaitė tvirtina, kad galbūt ir trenks durimis. Po antro turo nuspręs, ar trauksis iš pirmininkės pareigų.

„Iš Liberalų sąjūdžio išgirdome, kad kai kuriems yra pasiūloma ir jie sutiktų grįžti į tą pradinę politinę jėgą – Liberalų sąjūdį, iš kurio kažkada kai kurie išėjo“, – kalbėjo Klaipėdos universiteto politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili.

Istorija kartojasi V. Tomaševskio vedamai partijai. Lenkų rinkimų akcija nesurinko nė 4 proc. ir dar keturiems metams lieka už brūkšnio.

„Apygardos buvo sudarytos ir pakeistos, neatsižvelgiant į tautinę šių kraštų sudėtį“, – piktinosi lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos narys Jaroslavas Narkevičius.

E. Ufarto / ELTOS nuotr.

Tiesa, Seime dirbs du lenkų atstovai: Eduardą Vaitkų nugalėjęs J. Narkevičius ir buvusi vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

„Ponas V. Tomaševskis, beje, panašiai kaip ir Laisvės partija, laikėsi ant aiškaus elektorato – tai yra tautinės mažumos, kurios gyvena keliuose rajonuose ir yra įbaugintos“, – akcentavo S. Malinauskas. 

E. Vaitkus naktį tvirtino, kad jo vedama partija nustatė diagnozę Lietuvos žmonėms.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

„Kalbant apie diagnozę, tai jam ji jau seniai nustatyta. Labai džiaugiuosi ne tik dėl E. Vaitkaus, bet ir dėl Taikos koalicijos bei visų kitų, kurie tiesiog kaip pernykštis sniegas ištirpo. Mes Kremliaus trolių nerinkome į valdžią“, – džiugesio neslėpė tinklaraštininkas.

Viltis patekti į Seimą nesužibo net tiems veikėjams, kurie agitavo neva kalbantys tautos balsu. Bet sulaukė mažiausio tautos palaikymo.

„Elonas Muskas yra pasakęs, jog gali turėti du aukštuosius, bet vis tiek būti idiotu“, – teigė aktorius Žilvinas Tratas.

„Ne mes pralošėme, pralošė tauta. Tauta rinkosi tik materialinius dalykus“, – piktinosi Tautos ir teisingumo sąjungos lyderis Petras Gražulis.

E. Ufarto / ELTOS nuotr.

Naujajame Seime nedirbs ne tik vadinamieji marginalai, bet ir nė procento nesurinkusi Artūro Zuoko koalicija bei Regionų partija.  

„Mes priimame pralaimėjimą, bet kova dar nesibaigė. Akivaizdžiai turėsime tris kandidatus, kurie dalyvaus antrame ture“, – pabrėžė Regionų partijos lyderė Živilė Pinskuvienė. 

Antras rinkimų turas bus po 2 savaičių – spalio 27 dieną. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Aloyzas

Tratas labai savikritiškas:)
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų