Quantcast

Išpuolis prieš Slovakijos premjerą: ar mūsų politikai saugūs?

  • Teksto dydis:

Precedento neturintis išpuolis prieš Slovakijos premjerą sujaudino ir Lietuvos politikus. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad buvo šokiruota, o buvęs premjeras Saulius Skvernelis kritikuoja Slovakijos politiko apsauginius: sako, kad jų misija ne bėgioti į šalis, o dengti premjerą kūnu. Lietuvos vadovybės apsaugos tarnyba (VAT) teigia, kad grasinimų gauna ir mūsų šalies vadovai, bet jeigu tokie atvejai nepatenka į žiniasklaidą, vadinasi, apsauga dirba gerai ir tai buvo užkardyta.

Robertas Ficas – prieštaringai vertinama asmenybė dėl raginimų nutraukti pagalbą Ukrainai, dėl simpatijų Rusijai, dėl Slovakijos visuomeninio transliuotojo ardymo. Bet šūviai į Europos Sąjungos šalies premjerą pasmerkti visur.

Nedideliame R. Fico šalininkų būryje užpuolikas paleido penkias kulkas į premjero pilvą ir ranką.

„Mūsų VAT, galiu drąsiai sakyti, visa galva aukštesnė už kai kurių šalių apsaugos tarnybas“, – tikino Seimo narys S. Skvernelis.

Panašu, kad slovakai šoko ne prie premjero, bet prie šaulio.

„Pažiūrėkite, kokia buvo apsauginių reakcija. Apsaugos darbuotojai turi apsaugoti nuo kulkos. Ne pulti į šalis, bet dengti premjerą savo kūnu“, – priminė S. Skvernelis.

R. Fico bendražygiai pasakojo, kad jis kelis kartus buvo užsiminęs, jog baiminasi dėl savo saugumo. Grasinimų gauna ir Lietuvos politikai.

„Paskutiniai atvejai buvo tikrai rimti, kai gavome grasinimų. Mūsų tarnyba užkardė tuos atvejus. Galbūt daug dalykų nepapuola į žiniasklaidą, kas yra padaroma iki to. Artimos apsaugos komandos darbas yra paskutinis žiedas, kai nesudirba kiti apsaugos žiedai“, – aiškino VAT Artimos apsaugos valdybos A1 skyriaus viršininkas Linas Uleckas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Prezidentą, Seimo pirmininkę, premjerę lydinti VAT bendradarbiauja su kitų šalių tarnybomis ir sako, kad Slovakijos atvejis bus išanalizuotas. 

„Tokius dalykus, kurie pasaulyje dažnai nenutinka, mes labai vertiname, išanalizuojame ir pritaikome savo praktikoje“, – teigė L. Uleckas. 

71-erių metų įtariamasis slovakas sakė, kad nepritaria R. Fico politikai. Iškart po to pasipylė kaltų paieškos – R. Fico bendražygiai neapykantos kurstymu kaltina opoziciją ir žiniasklaidą.

„Lietuvoje dažnai sakome, kad esame susiskaldę. Bet, matyt, kitose valstybėse tas lygis yra pasiektas visai kitas“, – sakė Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Raskevičius. 

Saugoma Seimo pirmininkė sakė, įtampų kyla visose visuomenėse, mat gyvename geopolitinių įtampų laiku. 

Nėra pagrindo atsipalaiduoti, pirmiausia, buvo padarytas žalingas sprendimas dėl dviejų pareigybių dalinio saugojimo.

„Žmonės visada linkę galvoti, kad laikas, kada jie gyvena, yra pats sudėtingiausias. Bet jei pažvelgtume istoriškai, tai visada buvo problemų, iššūkių ir įtampų“, – priminė V. Čmilytė-Nielsen. 

Anot buvusio premjero, šis išpuolis parodė, kad slovakai, kaip ir lietuviai, pernelyg atsipalaidavę. 

„Nėra pagrindo atsipalaiduoti, pirmiausia, buvo padarytas žalingas sprendimas dėl dviejų pareigybių dalinio saugojimo“, – savo nuomone dalijosi S. Skvernelis.

Užpernai premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen pakeitė įstatymą, kad laisvalaikiu jos galėtų būti be apsauginių. O šalies vadovas Gitanas Nausėda vis dar gyvena permatomame name prie Pūčkorių atodangos. Tiesa, valdantieji dabar siekia prezidentą perkelti į Turniškes – vakar tokiam įstatymui pritarė Žmogaus teisių komitetas.

„Man atrodo, tam tikros preferencijos gyventi stikliniame name regioniniame parke nepateisina, kad tave saugantys pareigūnai turi dirbti nepalankiomis sąlygomis“, – teigė T. Raskevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
Prokremlinėms davatkoms, nors ir visaip besimaskuojančioms, rūpestėlis. Kai plinta rusiški auklėjimo metodai atbula eiga.

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Koncervu broilerio ir ozio šunauja ir kitos raudonos uZZZslaptintos kgb nkvd paraZZitai.Paviešinkit archyvus

KONSERVŲ laikysena - jeigu oponentas PRORUSIŠKAS,

KONSERVŲ laikysena - jeigu oponentas PRORUSIŠKAS, portretas
jį galima nesaugoti , kad būtų galima l i k v i d u o t i-- taip Slovakijoje ir į v y k o. --Negi ES perėmė iš JANKIŲ patirtį , kaip atsikratyti bet kokiu OPONENTU -- jį n u š a u n a n t.--Gal todėl ir Lietuvos vadovai n e p a s m e r k ė šio įvykio Slovakijoje.--Ir dar,juk Lietuvoje valdantieji KONSERVAI nepagrįstai į v a r d i n o , jog prof E.VAITKUS yra prorusiškas ir kelia "pavojų" KONSERVAMS , net teisėsauga nekreipė dėmesio į prof. VAITKAUS kreipimąsi,dėl grąsinimo jį n u ž u d y t i .--Visa tai rodo , jod gyvenimas Lietuvoje " gražėja".
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių