Pereiti į pagrindinį turinį

Jei LVŽS neįveiks rinkimų barjero, R. Karbauskis žada trauktis iš pirmininko pareigų

2024-10-14 00:26

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderio Sauliaus Skvernelio neįtikino Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimai, kad šis prisiimtų atsakomybę, jei rinkimuose neperkoptų 7 proc. kartelės. Pasak ekspremjero, buvęs bendražygis R. Karbauskis partijos pirmininko pozicijos laikysis įsikibęs.

Ramūnas Karbauskis

„Žinant, kad tai yra politikas, kuris „niekada nemeluoja“, kaip jis pats sako, tikrai neduočiau nė surūdijusio skatiko, kad taip ir įvyktų“, – LRT televizijai teigė S. Skvernelis.

Kaip skelbta anksčiau, R. Karbauskis tikino prisiimsiantis atsakomybę, jei „valstiečiai“ neperkoptų 7 proc. kartelės.

„Manau, kad bet kokiu atveju turiu pats suprasti, kad tai pirmiausia mano klaidos. Ir jeigu rinkėjų valia bus tokia, kad mes neįveiksime 7 proc. barjero, tai reiškia, kad man pačiam reikia priimti sprendimą. Jau dabar galiu pasakyti, kad turėsiu pasitraukti“, – LRT televizijai rinkimų naktį teigė R. Karbauskis.

Tikrai neduočiau nė surūdijusio skatiko, kad taip ir įvyktų.

„Nekalbu, ar liksiu partijoje, ar ne, aš kalbu tik apie pirmininko pakeitimą“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Suskaičiavus 1731 apylinkės rezultatus, ir toliau pirmauja Lietuvos socialdemokratų partija. Ją palaiko 20,95 proc. rinkėjų. Antroje reitingų lentelės vietoje laikosi 16,10 proc. palaikymo sulaukusi „Nemuno aušra“.

Dabartinio Seimo valdantieji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) su proc. rinkėjų palaikymo rikiuojasi treti (15,79 proc.). Po jų – Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ (9,37 proc.), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (7,46 proc.) bei Liberalų sąjūdis (7,13 proc.).

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, sekmadienį vykusio pirmojo rinkimų turo metu išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.

Politinės jėgos gaus mandatus, jeigu surinks ne mažiau kaip 5 proc. balsų. Tiesa, koalicijoms ši kartelė siekia 7 proc. – mažiausiai tiek balsų, kad gautų vietų Seime, turės surinkti Taikos koalicija bei jungtinį sąrašą sudarę „valstiečiai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų