Pereiti į pagrindinį turinį

L. Linkevičius: tokios Rusijos provokacijos gali sukelti karinį konfliktą

2016-04-15 06:31

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad tokie įvykiai, kaip šios savaitės incidentas Baltijos jūroje, kai rusų kariniai lėktuvai praskrido labai arti amerikiečių karinio laivo, kada nors gali sukelti neprognozuojamą karinį konfliktą. Pasak L. Linkevičiaus, tai dar viena Rusijos provokacija.

Reuters nuotr.

„Tai, kas vyksta, nėra vien pratybos. Tai tikrų tikriausia provokacija, kuri kada nors gali baigtis neprognozuojamu konfliktu. Taip arti skraidant tokio laivo, kuris yra tikrai labai galingai ginkluotas, kuris gali numušti taikinius tiek iš 9, tiek iš 1000 kilometrų, yra pavojinga“, – patikino ministras.

Kaip žinoma, JAV laivas turi sparnuotąsias raketas, gali kovoti su balistinėmis raketomis.

„Jis [„USS Donald Cook“ – LRT.lt] yra dalis priešraketinės sistemos, kuri nukreipta ne prieš Rusiją, o prieš teroristines šalis, kurios gali naudoti ginklą. Visa tai Rusija puikiai žino, tačiau tam, aišku, nepritaria, bet nepritarimui yra kitų būdų, o ne toks karinis chuliganizmas“, – Rusijos veiksmus apibūdino diplomatas.

Tuo metu Jungtinės Amerikos Valstijos oficialiai išreiškė Rusijai susirūpinimą. Valstybės sekretorius Johnas Kerry sako, kad incidentas Baltijos jūroje buvo neatsargus, provokuojantis ir pavojingas.

J. Kerry teigia, jog Amerikos kariai būtų turėję teisę pašauti labai arti karinio laivo skraidžiusius lėktuvus.

JAV eskadrinis minininkas „USS Donald Cook“ plaukė Klaipėdos link. Rusijos naikintuvai kelis kartus praskrido pro laivą, vieną kartą priartėdami vos per 9 metrus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų