Pereiti į pagrindinį turinį

„Laisvė ir teisingumas“ pralaimėjimo dar neskelbia: tikslo perlipti 5 proc. nebuvo

2024-10-13 22:56

Suskaičiavus daugiau nei pusę, 1153 pylinkių iš 1947 balsus, Artūro Zuoko vedama partija „Laisvė ir teisingumas“ turi 0,68 proc. rinkėjų palaikymo. Vis dėlto, politikas pralaimėjimo dar neskelbia. Be to, A. Zuokas akcentuoja, kad partija ir nekėlė sau tikslo perlipti 5 proc. kartelę.

Artūras Zuokas

„Tai kad ta suskaičiuotų apylinkių dalis iš visų rinkėjų sudaro gal kokius 100 tūkst. balsų, gal net mažiau. Dar, aišku, anksti šnekėti, bet (...) kadangi pradedame nuo nulio po Remigijaus Žemaitaičio epochos, tai rinkimus vertintume gerai, jei surinktume virš 3 proc. balsų ir 3 kandidatai išeitų į antrą turą“, – Eltai sekmadienio vakarą teigė A. Zuokas.

„Bet šiuo metu apskritai dar anksti kažkokias apžvalgas daryti“, – pridūrė politikas.

Sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Išankstiniame balsavime dalyvavo 11,75 proc. piliečių, o rinkimų dieną balsavo 40,31 proc.

Suskaičiavus rezultatus iš 770 apylinkių, daugiamandatėje apygardoje ir toliau lyderiauja socialdemokratai su 25,66 proc. rinkėjų palaikymo. Antrą vietą užima „Nemuno aušra“. Šią politinę partiją palaiko 18,73 proc. rinkėjų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Dabartiniai valdantieji Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) sąraše rikiuojasi treti, jie kol kas turi 10,24 proc. balsų. Ketvirtoje vietoje – Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su 9,51 proc. palaikymo, o po jų – nedaug atsiliekanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kol kas sulaukusi 9,15 proc. rinkėjų balsų.

Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų