Quantcast

M. Navickienė kreipsis į VTEK: nori gauti nešališką vertinimą

Į skandalą dėl sutuoktinio Mindaugo Navicko veiklos „Foxpay“ patekusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė ketina kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašant įvertinti situaciją dėl galimo interesų konflikto regimybės.

„Labai norėčiau būti atsakinga už savo sprendimus, už savo skaidrumą, priimant bet kokius sprendimus dėl viešųjų pirkimų. Ir šioje vietoje aš galiu būti 100 proc. užtikrinta, kad niekada nesu padariusi jokio sprendimo, kuris sukeltų bent jau regimybę kažkokios neteisingos veiklos“, – trečiadienį LRT televizijai sakė M. Navickienė.

„Bet į Vyriausiąją (tarnybinės – ELTA) etikos komisiją ketinu kreiptis dėl regimybių, kurios buvo paskleistos tam tikrų Seimo narių – vien tam, kad galėčiau gauti objektyvų, nešališką vertinimą“, – patikino ji.

VTEK bus prašoma įvertinti, ar ministrė galėjo kaip nors nulemti finansinių technologijų įmonės „Foxpay“, kurios valdybos nariu buvo M. Navickas, sėkmę viešuosiuose pirkimuose.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas vykdo finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ patikrinimą. Savo ruožtu generalinė prokurorė Nida Grunskienė pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atlikti faktinių aplinkybių patikslinimą dėl viešojoje erdvėje kilusių klausimų apie įmonės veiklą.

Dar daugiau įtarimų dėl įmonės kilo po to, kai naujienų portalas 15min.lt paskelbė, jog į skandalą įsivėlusio „Foxpay“ yra susijusi su kita įmonių grupe „iSun“. Jos steigėja, valdybos pirmininkė yra vienintelė „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė. Tačiau „iSun“ veikloje anksčiau aktyviai dalyvavo ir I. Trinkūnaitės sugyventinis – už finansinius nusikaltimus kalėjęs Vilhelmas Germanas. Kaip rašoma portalo publikacijoje, ministrės Monikos Navickienės sutuoktinis, buvęs „Foxpay“ valdybos narys Mindaugas Navickas kartu su V. Germanu priiminėjo „iSun“ grupės kertinius darbuotojus, padalinių vadovus. Anksčiau M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.

Trečiadienį istoriją papildė naujos detalės – paaiškėjo, jog vyriausybinė Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija neleido I. Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios vienintelis akcininkas yra ministrės M. Navickienės sutuoktinis. Nors dar svarstant būsimą sandorį „Foxpay“ savininkė pakeitė planus, komisija savo iniciatyva įvertino įmonę ir nustatė, jog investuotojas neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.

M. Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 m. Taip pat jis nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Visgi, Lietuvos bankui pradėjus tyrimus, M. Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAN ĮDOMU

MAN ĮDOMU portretas
KOKIO GRINUMO TIE,KURIE LABJAUSIAI RĖKIA,ŠI MINISTRĖ VIENA IŠ GABIAUSIU IR GERAI BESITVARKSNTI,TAI GLUŠIAMS BŪTINAI REIKIA JĄ NUVERSTI

tegu

tegu  portretas
tik pystdina nx kol nepasodino už grupini nusikaltima ir kenkimą Valstybei. Vagys

Nu

Nu portretas
Tai gal į lygių teisių atmorozkus tai ko tada bobos atleistos nuo privalomos karinės tarnybos
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių