Pereiti į pagrindinį turinį

Partijos laimėjimas V. Blinkevičiūtei ir džiugus, ir apkartęs: šiandien su niekuo nesibučiuosiu

2024-10-28 16:36
LNK inf.

Užsidarius balsadėžėms viešbučiuose, restoranuose ar būstinėse susirinkę vieni partijų lyderiai ir kandidatai šventė pergalę ir šovė šampaną, o kiti liejo ašaras. Prireikė ir raminti nervus dar nepamačius rezultatų. Kaip pergales ir pralaimėjimus minėjo partijos, pasakota LNK reportaže.

Švęsdami pergalę šių rinkimų nugalėtojai socialdemokratai uždainavo dainą „Gyvenu gerai“. Šoko ir dainavo net sunegalavusi partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė. Tiesa, kai ko reikėjo ir atsisakyti: „Šiandien aš su niekuo nesibučiuosiu“, – šmaikštavo ji.

Remigijus Žemaitaitis taip pat teigė švenčiantis pergalę, nors dirbti valdžioje drauge iš rinkimų nugalėtojų kvietimo negavo.

Valdžios skoniu Vilniuje dalijosi demokratai „Vardan Lietuvos“– pjovė šventinį tortą. Tik be Sauliaus Skvernelio. Jis jau buvo pakeliui pas V. Blinkevičiūtę, o būsimą demokratų darbo sėkmę paženklino viena po kitos dūžtančios taurės.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Labai didžiuojuosi kiekvienu iš mūsų kandidatų, – tariant šiuos žodžius fone girdėjosi dūžtančios taurės. Žurnalistas priminė posakį: šukės neša laimę. – Taip, tikiuosi taip ir bus“, – sakė Virginijus Sinkevičius.

Visai netoliese valstiečiai žalieji dalijosi lietuvių liaudies išmintimi: „Mano supratimu, trečias brolis Jonas bus kitą kadenciją tie patys konservatoriai.“ Ir dar viena apie naktines keliones pas kolegas. „Rytas už vakarą protingesnis, lietuvių liaudies patarlė tai sako“, – išmintimi dalijosi Ignas Vėgėlė.

Tačiau protingesnio ryto valstiečiai nelaukė ir lietuvių liaudies išminties I. Vėgėlė ir Ramūnas Karbauskis neklausė – dar prieš vidurnaktį pradėjo valdžios dalybas.

Tačiau kol vienos partijos šventė istorines pergales ir lipdė būsimą valdžios dėlionę, kitos buvo išbrauktos iš nacionalinės politikos žemėlapio.

„Nuotaikos tokios, kokios yra nuotaikos pralaimėjus rinkimus, ir norėtųsi, aišku, geresnių rezultatų. Šiandien mes matysime tris mūsų vienmandačių rezultatus, du šį vakarą sužinosime, pasaulio lietuvių vienmandatės galutinis rezultatas bus po savaitės, kaip ir pirmame ture. Tai tokios, kaip matote, santūrios nuotaikos, bet ne niūrios, bendraujame. Mes tiesiog darėme tai, kuo tikime, ir darome tai, kuo tikime. Tai mus ir nuramina“, – komentavo į Seimą nepatekusios Laisvės partijos narė Aušrinė Armonaitė. Ji prieš rezultatų laukimą nervus ramino kiek neįprastoje aikštelėje – kikbokso.

Be dainų ir šokių, kaip ir be norėtų didesnio vietų skaičiaus, Seime liko konservatoriai. Šie pralaimėjimą pripažino vos pasirodžius pirmiesiems balsams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų