Pereiti į pagrindinį turinį

Po V. Blinkevičiūtės prašymų nepriekabiauti – G. Landsbergio reakcija: žada būti ryžtingas

2024-10-13 23:11

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkei Vilijai Blinkevičiūtei paprašius bendram darbui kviečiantį konservatorių Gabrielių Landsbergį „nustoti politiškai priekabiauti“, pastarasis tikina iš kairiųjų vadovės besitikintis telkiančios lyderystės. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas kartoja, kad dės visas pastangas, jog socialdemokratai ir konservatoriai galėtų imtis lyderystės po Seimo rinkimų kartu.

„Aš kviečiu telkiančią lyderystę. Vilijos stipriausia pusė visada būdavo telkimas, sutelkti žmones bendram tikslui. Šiandien to reikia. Labai to linkiu ir laukiu. Ir iš savo pusės padarysiu viską, ką galiu, kad mes būtume drauge telkiančioje lyderystėje“, – sakė G. Landsbergis.

Taip jis reagavo į V. Blinkevičiūtės prašymus. Sekmadienį LSDP štabe žurnalistams ji pareiškė, kad apie vadinamąją vaivorykštinę koaliciją kalbantis G. Landsbergis prie jos „politiškai priekabiauja“.

„Aš labai prašau Gabrieliaus Landsbergio, (noriu – ELTA) atkreipti jo dėmesį, kad jis politiškai priekabiauja prie manęs. Gal jis gali nustoti politiškai priekabiauti?“ – retoriškai kėlė klausimą V. Blinkevičiūtė.

„Nebežinau, kaip aiškiau galima pasakyti „tikrai ne“, – kartojo ji.

Kaip skelbta anksčiau, G. Landsbergis ne kartą tikino matantis galimybes po Seimo rinkimų dirbti kartu su LSDP ir taip, anot politiko, sukurti „sanitarinį kordoną“ nuo radikalių politinių jėgų.

Sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Išankstiniame balsavime dalyvavo 11,75 proc. piliečių, o rinkimų dieną balsavo 40,31 proc.

Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.

Dėl 141 Seimo nario mandato rungiasi 14 partijų ir viena koalicija. 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse apygardose. Jeigu nė vienas kandidatas nesurinks penktadalio visų vienmandatės apygardos rinkėjų balsų, spalio 27 d. bus rengiamas antrasis Seimo rinkimų turas.

Dar 70 atstovų parlamente piliečiai išrenka pagal partijų sąrašus daugiamandatėje apygardoje. Politinės jėgos gaus mandatus, jeigu surenka ne mažiau kaip 5 proc. balsų. Tiesa, koalicijoms ši kartelė siekia 7 proc. – mažiausiai tiek balsų, kad gautų vietų Seime, turės surinkti Taikos koalicija bei jungtinį sąrašą sudarę „valstiečiai“.

 

 

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų