Pereiti į pagrindinį turinį

Policija gavo 28 pranešimus apie galimus rinkimų pažeidimus

2024-10-11 13:00 diena.lt inf.

Prasidėjus Lietuvos parlamento rinkimams, šalies policija nuo pirmadienio sulaukė 28 pranešimų apie galimus rinkimų pažeidimus, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

S. Lisausko / BNS nuotr.

Šiuo laikotarpiu teisėsauga taip pat pradėjo vieną ikiteisminį tyrimą bei surašė du administracinių nusižengimų protokolus.

Pasak VRK, tiek pastarosiomis dienomis, tiek pagrindinę rinkimų dieną dirbs sustiprintos policijos pajėgos.

„Tiek balsavimo iš anksto dienomis, tiek rinkimų sekmadienį pareigūnai nuolat stebės situaciją, asmenų elgesį viešojoje erdvėje, vertins galimas grėsmes ir nedelsiant atvyks į įvykio vietą, kai tik tam iškils poreikis“, – šią savaitę teigė Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

ELTA primena, kad, pasibaigus išankstiniam balsavimui Seimo rinkimuose, penktadienį prasideda dvi dienas truksiantis balsavimas namuose.

Penktadienį ir šeštadienį rinkimų komisijų nariai aplankys rinkėjus namuose. Balsuoti namuose gali rinkėjai su negalia, juos namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės ir rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Penktadienį atiduoti savo balsą parlamento rinkimuose dar galės ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose esantys rinkėjai. Tai bus paskutinė išankstinio balsavimo šiose įstaigose diena.

Pagrindinė Seimo rinkimų diena yra spalio 13-oji, sekmadienis. Rinkimų apylinkės duris sekmadienį atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų