Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentas tikisi, kad naujieji ministrai atnaujins dialogą su medikais ir žemdirbiais

2024-08-05 14:06

Prieš susitikdamas su kandidatais į sveikatos apsaugos ir žemės ūkio ministrus, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad iš būsimųjų ministrų tikisi, jog šie atnaujins dialogą su medikų ir žemdirbių bendruomenėmis.

Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / T. Biliūno / BNS nuotr.

„Nemanau, kad egzaminas būtų tinkamas žodis, norisi pakalbėti apie tai, kokių idėjų jie turi ir kaip įsivaizduoja savo veiklą tokiu pakankamai trumpu laikotarpiu“, – žurnalistams Palangoje pirmadienį sakė G. Nausėda.

Anot prezidento, su kandidatais į ministrus bus aptariama ne ilgalaikė strategija, o „ką galima pataisyti“.

„Tą pataisymą aš įsivaizduoju kaip užmezgimą ir atnaujinimą dialogo su bendruomenėmis, nes čia buvo viena iš didžiausių problemų, kai ministrai nesikalbėjo su savo bendruomenėmis ir ėjo savo keliu, tiesą sakant, apgraibomis, darė klaidas ir tų klaidų buvo ne viena“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėdos teigimu, pagrindiniai būsimųjų ministrų prioritetai turės būti bendruomenių nuraminimas, kitų metų biudžetas.

„Jeigu aš gausiu tinkamus atsakymus į klausimus, susidarysiu įspūdį, kad tai yra kompetentingi ir žinantys, ko šioje pozicijoje nori, žmonės, viskas turėtų būti tvarkoje“, – sakė prezidentas.

Jis teigė, kad prieš susitikimą jo nusiteikimas dėl kandidatų yra pozityvus.

„Aš visada turiu pozityvų pirminį nusiteikimą, kurį kartais po to negatyvas šiek tiek pakeičia, bet aš visada į žmones žiūriu kaip į gero norinčius, gero linkinčius, jei jie neįrodo kitaip“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Šie žmonės mano lygiai taip pat bus traktuojami kaip konstruktyvūs, profesionalūs ir žinantys, ko nori, politikai“, – pridūrė jis.

Premjerė Ingrida Šimonytė prezidentui siūlo Kazį Starkevičių skirti žemės ūkio ministru, o Aurimą Pečkauską – sveikatos apsaugos ministru.

Jei šalies vadovas juos patvirtintų, jie pakeistų šiuo metu Žemės ūkio ministerijai vadovaujantį Kęstutį Navicką ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį.

Pasak ministrės pirmininkės, kadangi iki Seimo rinkimų ir naujos Vyriausybės sudarymo liko vos keli mėnesiai, ji naujais ministrais teikianti į darbus įsigilinusius žmones.

Ūkį turintis K. Starkevičius vadovauja Seimo Ekonomikos komitetui, A. Pečkauskas eina sveikatos apsaugos viceministro pareigas.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas ministro pirmininko teikimu.

Vyriausybė iš naujo skiriama, nes Konstitucija įpareigoja ministrą pirmininką atsistatydinti per prezidento inauguraciją. Gegužę perrinktas antrai kadencijai, G. Nausėda prisiekė liepos pradžioje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų