Pereiti į pagrindinį turinį

R. Žemaitaičio ir Ž. Pinskuvienės politinės aistros tęsiasi: ar gali normalus žmogus taip elgtis?

Politinės aistros, kurių galėtų pavydėti pats Donaldas Trumpas. Seimo rinkimai po dviejų mėnesių, o partijų lyderiai riejasi jau viešai – ir prieš rinkėjus, ir prieš kameras. Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė Širvintose surengė aštrią akistatą su Remigijumi Žemaitaičiu.

P. Peleckio, G. Skaraitienės / BNS, Ž. Pinskuvienės feisbuko nuotr.

„Šiandien į Širvintas atvykęs totalus melagis, manipuliuotojas žmonėmis. Einu į susitikimą“, – anksčiau filmuotoje medžiagoje šnekėjo Ž. Pinskuvienė.

Jeigu prezidento rinkimų kampanija buvo vadinama nuobodžia – dabar situacija yra kitokia.

„Ir emocijos, ir kažkokie pykčiai. Yra akivaizdus noras patekti į Parlamentą, kas yra labai sveikintina, kad būtų tas noras“, – šnekėjo sociologas Vladas Gaidys.

„Televizijos laidoje buvo aiškiai pasakyta, Jonas Pinskus balsavo už biudžetą. Prašau, J. Pinskus balsavo prieš biudžetą. Klausyk, nepradėk čia vartyti ir lankstyti“, – Ž. Pinskuvienė teigė R. Žemaitaičiui.

R. Žemaitaitis važinėja po Lietuvą ir susitikinėja su rinkėjais. Nuvažiavo ir į Širvintas, o ten atėjo ir vietos merė, Regionų partijos kandidatė į Seimą, Ž. Pinskuvienė.

Pas ją rinkėjas daugiau skandalistas, neprognozuojami pas ją rinkėjai yra.

„Jeigu ji drįsta prie žmonių taip elgtis, kas namuose ten vyksta. Tas Jonas tikriausiai pastoviai ten arba lauke miega, arba pirtelėje. Ar gali normalus žmogus taip elgtis?“, – kalbėjo „Nemuno aušros“ lyderis.

„Niekada netylėsiu ir nesitaikstysiu su tokia neteisybe. Visiškai nesvarbu, kas kalba – ar konservatoriai, ar liberalai, ar R. Žemaitaitis“, – tikino Ž. Pinskuvienė.

„Iš tų naujųjų perspektyviausias, aišku, R. Žemaitaitis. Jis reitinguose labai daug surenka šiuo metu. Didžiulis socialdemokratų elektoratas irgi gali už jį balsuoti“, – nurodė sociologas.

„Remigijau, nekonkuruosiu su jumis dėl reitingų“, – R. Žemaitaičiui teigė Širvintų rajono merė.

„R. Žemaitaitis yra gudrus ir klastingas konservatorių projektas. Konservatoriai jį panaudos kairės balsų suskaldymui“, – tvirtino Ž. Pinskuvienė.

„Aš nemanau, kad į tą patį, mano ir Ž. Pinskuvienės rinkėjas visai kitas. Pas ją rinkėjas daugiau skandalistas, neprognozuojami pas ją rinkėjai yra“, – aiškino R. Žemaitaitis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Europarlamentaras Petras Gražulis vėl nori dalyvauti – užpildė pareiškinius dokumentus. Nors pašalintas per apkaltą, todėl jam yra dešimties metų draudimas. Anksčiau Tautos ir teisingumo sąjunga planavo Seimo rinkimams sudaryti koaliciją „Kelkis, Lietuva“. 

„Kelkitės jūs, kurkite šeimas. Moterys, mylėkite vyrus, o vyrai moteris“, – 2023 metais lapkričio 9 dieną sakė P. Gražulis.

Bet koalicijos „Kelkis, Lietuva“ nebus. P. Gražulio vertinimu, Konstitucija draudžia dešimt metų eiti pareigas, o ne kandidatuoti.

Bet Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pabrėžia, kad jeigu asmuo negali būti Seimo narys, tai negali būti ir kandidatas. Jeigu P. Gražulio neprileis – šį sąrašą ves Artūras Orlauskas, jis irgi rungsis dėl panašaus rinkėjo.

„Maždaug dėl to paties“, – tvirtino sociologas.

Dar į Seimą nori Lietuvos liaudies partija, jos vedlys – Eduardas Vaitkus. Per prezidento rinkimus jis laimėjo Šalčininkus, kur būdavo lenkų rinkimų akcijos bastionas.

„Paskui Viktoras Uspaskichas. Na, jis ne naujas, mohikanas politikas, taip sakant. Kol kas tie reitingai jam nesiūlo“, – šnekėjo V. Gaidys.

V. Uspaskichas ves „Taikos koaliciją“ – sąraše bus ir Darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas, Seimo narys Mindaugas Puidokas, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, aktorius Žilvinas Tratas, dainininkė Aistė Pilvelytė.

„Ignas Vėgėlė tas panašus rinkėjas“, – teigė sociologas.

Bet visa tai, anot sociologo, nereiškia, kad šios jėgos viena iš kitos balsus išvogs ir nė vienam nieko neliks.

„Tiesiog ten didžiulė erdvė yra. Dabartinei pozicijai yra apie 30 proc., o tai erdvei apie 70 proc.“, – nurodė V. Gaidys.

Esą kaip tik šie rinkimai gali būti mažiau palankūs dabartiniams valdantiesiems, nes matyti, kad rinkimai bus aktyvūs.

„O čia ateis ir I. Vėgėlės rinkėjas“, – tikino sociologas.

Dėl 141 Seimo nario kėdės planuoja varžytis beveik 1 tūkst. 800 kandidatų. Galutinį kandidatų sąrašą VRK paskelbs rugsėjį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų