Pereiti į pagrindinį turinį

Rygoje susitiks Latvijos ir Lietuvos užsienio reikalų ministrai

2024-10-15 21:12

Spalio 17 d. Latvijos užsienio reikalų ministrė Baiba Bražė priims Rygoje Lietuvos užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį, kuris atvyks į Latviją su darbo vizitu.

Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / J. Kalinsko/ELTOS nuotr.

Tai antradienį pranešė Latvijos užsienio reikalų ministerija.

Susitikime ministrai ketina aptarti dvišalį Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimą, aktualius Europos Sąjungos klausimus, taip pat išorės sienų saugumo stiprinimą.

Planuojamas ministrų pokalbis apie tai, kaip tęsti kryptingą ir koordinuotą darbą, kad Rusijai būtų taikomos sankcijos reaguojant į jos plataus masto karinę invaziją į Ukrainą.

Be to, bus aptarta situacija Artimuosiuose Rytuose, saugumo politikos aktualijos ir transatlantinių santykių stiprinimas artėjančių JAV prezidento rinkimų kontekste.

Po susitikimo ministrai per iškilmingą ceremoniją įteiks kasmetinį Latvijos ir Lietuvos užsienio reikalų ministerijų Baltų apdovanojimą už reikšmingus laimėjimus tiriant, saugant ir puoselėjant baltų paveldą. Šįmet apdovanojimui nominuoti penki kandidatai.

Be to, ministrai lankysis Lietuvos ambasadoje Rygoje, kur kaip garbės svečiai atidarys atnaujintas ambasados ​​patalpas.

Vėliau B. Bražė ir G. Landsbergis dalyvaus Šiaurės Europos regiono saugumo ir užsienio politikos forume „Rygos konferencija 2024“, kuris spalio 17–19 dienomis vyks Latvijos nacionaliniame istorijos muziejuje.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų