Pereiti į pagrindinį turinį

S. Gentvilas: precedentas, kad prezidentas nekeičia Vyriausybės likus keliems mėnesiams iki rinkimų

2024-07-12 18:18

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas nemano, kad penktadienį antrai kadencijai prisiekęs Gitanas Nausėda keis Vyriausybės sudėtį. Anot jo, palikti „vakuumą“ keliems mėnesiams nebūtų gerai.

Simonas Gentvilas.
Simonas Gentvilas. / P. Peleckio / BNS nuotr.

„Berods yra precedentas, kai prezidentai sutaria nekeisti Vyriausybės sudėties, nes likę keletas mėn. iki rinkimų. O vakuumas, kai nėra žmogaus prisiimančio atsakomybę, irgi nėra gerai“, – žurnalistams Seime teigė S. Gentvilas.

Taip pat politikas teigė, kad Aplinkos ministerija pirmosios G. Nausėdos kadencijos metu gerai sutarė su Prezidentūra, sutapo jų aplinkosaugos tikslai.

„Mes su prezidentūra turime labai gerą bendradarbiavimą. Tikrai nuostabiai bendradarbiaujame su patarėjais, tuo pačiu Jareku Neverovičiumi, kuris šiandien dirba paskutinę dieną. Tai iš dalykinės pusės pastabų turime. O vertybiškai, ne Vyriausybė turi vykdyti prezidento programą, ji turi savą. Tam dauguma ir formuojama, kad turėtume savą programą. Bet šiuo laikotarpiu, bent aplinkosaugoje, ji sutapo“, – komentavo jis.

ELTA primena, kad antrajai kadencijai išrinktas prezidentas G.Nausėda ir toliau laikosi pozicijos, kad verta kritiškai peržiūrėti Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas, kalbėdamas, kad ne visų ministrų darbas tenkina, tikina turįs omenyje konkrečias pavardes.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.