Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas imasi siūlymo atleisti D. Korsakaitę ir paskirti I. Žilienę

2014-11-18 11:55 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Seimas pradėjo svarstyti prezidentės siūlymą iš Kainų komisijos vadovo pareigų atleisti Dianą Korsakaitę, pasibaigus jos penkerių metų kadencijai. Į šį postą siūloma skirti Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) vadovo pavaduotoją Ingą Žilienę - ji D.Korsakaitę turėtų pakeisti nuo sausio 21 dienos.

Seimas toliau šį klausimą svarstys gruodžio pradžioje.

„Rotacijos valstybės tarnyboje (...) yra labai sveikintinas dalykas“, - teigė prezidentės vyriausioji patarėja Giedrė Kaminskaitė-Salters, atsakydama į parlamentarų klausimus, kodėl D.Korsakaitės kandidatūra neteikiama dar vienai kadencijai. 

„Yra labai svarbu reguliatorių nepriklausomumas, todėl yra skatinama rotacija“, - pridūrė prezidentės atstovė.

I.Žilienė parlamentarams teigė, kad energetikos sektoriaus, kuris yra strateginė Lietuvos ekonomikos sritis, reguliavime dalyvauja daug valstybės institucijų, todėl būtina stiprinti jų bendradarbiavimą.

„Pirmasis mano veiklos prioritetas ir būtų - stipinti glaudesnį dialogą su visomis valstybės institucijomis (...) kad šis sektorius (energetikos - BNS) duotų maksimalią naudą vartojui“, - teigė I.Žilienė. 

Taip pat, pasak jos, svarbu stiprinti energetikos kainodarą - ypač „sąnaudų įvertinimo grandį“.

„Noriu, kad komisija vadovautųsi principu, kad vartotojas nedengtų neefektyviai veikiančių energetikos paslaugų teikėjų sąnaudų. Iš kitos pusės, kad paslaugų teikėjai, siekdami pelno, mažindami veiklos sąnaudas, pereitų prie naujų technologijų bei efektyvesnių verslo sprendimų“, - Seimo nariams sakė I.Žilienė.

Matematikos bei vadybos ir verslo administravimo išsilavinimą turinti I.Žilienė 13 metų dirba RRT, o nuo 2013 metų laikinai eina jos direktoriaus pavaduotojo pareigas. Ji yra atstovavusi Lietuvai Europos elektroninių ryšių reguliuotojų institucijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų