Quantcast

Seimo opozicija dėl M. Navickienės ryšių inicijuoja laikinosios tyrimo komisijos steigimą

Seimo opozicinės frakcijos surinko reikiamus parašus projektui, kuriuo siūloma steigti laikinąją tyrimo komisiją dėl buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės ryšių. Dėl šio siūlymo dar turės apsispręsti Seimas.

Kaip Eltai teigė Mišrios Seimo narių grupės atstovė Agnė Širinskienė, iniciatyvą palaikė visų opozicinių frakcijų atstovai.

Valdančiųjų politiniai oponentai siūlo suteikti Seimo Antikorupcijos komisijai laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimus. Komisijai siūloma pavesti atlikti parlamentinį tyrimą ir išsiaiškinti, ar ministrės postą kainavusioje istorijoje nesama neskaidrių verslo bei valstybės politikų santykių. Taip pat inicijuojamu tyrimu būtų siekiama išsiaiškinti, ar buvusios ministrės M. Navickienės ryšiai su I. Trinkūnaite ir V. Germanu negalėjo sukelti grėsmių nacionaliniam saugumui.

Opozicijos parengtame projekte teigiama, kad laikinoji komisija sieks nustatyti, kokiuose viešojo sektoriaus viešuosiuose pirkimuose dalyvavo ir laimėjo „UAB „Foxpay“, įmonių grupė „iSun“ bei kitos su I. Trinkūnaite ir Vilhelmu Germanu  susijusios įmonės.

Tyrimu bus siekiama ir įvertinti tuometinės ministrės vasario mėnesį įvykusio skrydžio į Dubajų aplinkybes.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl ryšių su tolima giminaite ir finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germantu iš posto pasitraukė ministrė Monika Navickienė.

Viešojoje erdvėje iškylant vis daugiau informacijos apie M. Navickienės sutuoktinį Mindaugą Navicką bei I. Trinkūnaitę bei V. Germantą, jų valdomus verslus, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Foxpay“. Lietuvos bankas, savo ruožtu, tęsia įmonės patikrinimą – pranešta, jog nuspręsta apriboti dalį įmonės veiklos.

Visgi, sprendimą trauktis iš pareigų M. Navickienė priėmė po to, kai 15min.lt paskelbė, jog ši su I. Trinkūnaite ir V. Germantu privačiu lėktuvu keliavo į Dubajų. Iš pradžių negalėjusi paaiškinti, kas finansavo šią viešnagę, vėliau konservatorė deklaravo, jog tai buvo dovana.

M. Navickienė yra teigusi, jog I. Trinkūnaitė yra tolima jos giminaitė – vyro brolio žmonos sesuo. Anot politikės, su ja bendrauta retai, o apie I. Trinkūnaitės sugyventinio V. Germano nusikalstamą praeitį nieko nežinojo.

Nepaisant palikto politinio posto, Seimo opozicija imasi apkaltos politikei – siūlo burti laikinąją parlamentinę komisiją, kuri aiškintųsi galimus M. Navickienės neskaidrius ryšius.

Atsistatydinus M. Navickienei, prezidentas pavedė finansų ministrę Gintarę Skaistę laikinai vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
p .Agne,viskas OK,tik ilgai nedelskit,ir drąsiau.Tauta jus palaikys.

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Labai gerai, šaunuolė AGNĖ ŠIRINSKIENĖ !!!!!

Joooo

Joooo portretas
Uz sita boba nusmailintu balseliu bet kas bus geriau :) Sorry, ne visai bet kas. Putleris su visais kremliasudziais bei valstieciais tai ne geriau. Tas pats urodu kompostas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių