Pereiti į pagrindinį turinį

Su naujuoju Vokietijos ambasadoriumi G. Landsbergis aptarė brigados klausimus

2023-09-15 13:46 diena.lt inf.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį susitikęs su Vokietijos ambasadoriumi Cornelijumi Zimmermannu (Kornelijumi Cimermanu) aptarė brigados dislokavimo Lietuvoje, regiono saugumo klausimus.

Gabrielius Landsbergis ir Cornelijus Zimmermannas.
Gabrielius Landsbergis ir Cornelijus Zimmermannas. / URM nuotr.

„Turime bendrų svarbių darbų ir džiaugiamės, kad galime juos atlikti kartu su tokia stipria ir patikima partnere kaip Vokietija“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas, išreiškęs viltį, kad dvišalis bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Vokietijos bus toliau stiprinamas.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), susitikimo metu daugiausia dėmesio skirta regiono saugumo ir gynybos, paramos Ukrainai temoms, G. Landsbergis padėkojo už Vokietijos sprendimą nuolat dislokuoti Vokietijos brigadą Lietuvoje.

Pasak URM, ministras pabrėžė, kad pasirengimas dislokuoti Vokietijos brigadą yra svarbus abiejų pusių prioritetas, akcentuodamas, kad „bendros pastangos turėtų būti sutelktos į detalaus Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje plano patvirtinimą ir įgyvendinimą“.

Vokietija šiemet vasarą paskelbė, kad Lietuvoje nuolatiniu pagrindu dislokuos brigadą – apie 4 tūkst. karių –, kai Lietuva įrengs tam reikalingą infrastruktūrą ir jeigu tai nesikirs su kitais NATO planais.

Jeigu rotacijos bus ilgos, Vokietijos kariai į Lietuvą atvyktų su šeimomis.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad brigados dislokavimui infrastruktūrą įrengtų iki 2026 metų.

Vilniuje rugpjūčio pabaigoje viešėjęs Vokietijos kariuomenės vadas teigė, kad dislokuoti brigadą Berlynas turėtų pradėti kitų metų pradžioje.

Susitikime Lietuvos ministras taip pat pabrėžė tolesnės paramos Ukrainai svarbą.

„Privalome susitelkti ir padėti Ukrainai pasiekti pergalę, tiekdami daugiau jai reikalingų ginklų, stiprindami sankcijas, prisidėdami prie kritinės infrastruktūros atkūrimo ir telkdami jėgas šalies atstatymui“, – pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų