Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas spręs dėl Radviliškio rajono politiko, už veiklos lėšas išsinuomojusio „Porsche“

2024-09-11 07:51 diena.lt inf.

Šiaulių apylinkės teismas trečiadienį priims sprendimą dėl buvusiam Radviliškio rajono tarybos nariui Justinui Kvėgliui 13,7 tūkst. eurų veiklai skirtų lėšų, už kurias šis nuomojosi automobilį iš tėvo, o vėliau – ir savo paties valdomos įmonės.

Vytauto Liaudanskio ir VRK nuotr.

Pats politikas tvirtina nuomotu automobiliu „Porsche“ važinėjęs pas rinkėjus.

Civilinėje byloje ieškinį pateikęs viešąjį interesą ginantis prokuroras prašo teismo pripažinti negaliojančia J. Kvėglio ir bendrovės „Regejus“ 2019 metais sudarytą automobilio nuomos sutartį bei priteisti 13,7 tūkst. eurų ir 5 proc. metines palūkanas Radviliškio rajono savivaldybės naudai.

Teismo pateiktais duomenimis, J. Kvėgliui išmokėti 920 eurų buvo skirti automobilio remontui ir 12 tūkst. 852 eurai – automobilio „Porsche“ nuomai.

Šios sutartis sudaryta 2019-ųjų lapkritį tarp J. Kvėglio ir jo tėvo valdomos bendrovės „Regejus“. Nustatyta automobilio nuomos kaina per mėnesį siekė 322 eurus.

Pasak teismo, po dvejų metu J. Kvėglys, tapęs bendrovės „Regejus“ vadovu, kaip nuomininkas ir kaip nuomotojas pats sau pasididino automobilio nuomos kainą.

2023 metų balandį, pasibaigus tarybos nario kadencijai, J. Kvėglys sudarė to paties automobilio „Porsche“ panaudos sutartį su savimi dėl neatlygintino naudojimosi automobiliu.

J. Kvėglys teigia, kad Radviliškio rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentas jam leido nuomoti automobilį, prieštaravimų esą nebuvo.

Jo tvirtinimu, automobilio nuoma buvo didesnė nei kiekvieną mėnesį iš savivaldybės gautos lėšos.

„Atsakovas tvirtino, kad nuomojamą automobilį naudojo darbui, tarybos nario veiklai ir asmeniniams tikslams. Anot atsakovo, tekdavo vykti į susitikimus pas rinkėjus“, – informavo teismas.

Kelionių politikas nefiksavo, nes tokių duomenų esą nebuvo reikalaujama.

Tyrimai dėl savivaldybių tarybų nariams skirtų lėšų pasisavinimo pradėti po to, kai viešinti galimus piktnaudžiavimo savivaldybių tarybų narių išmokų atvejus pradėjo visuomenininkas Andrius Tapinas, inicijavęs akciją „Skaidrinam“.

Šiuo metu STT atlieka 32 ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų