Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos kariuomenės vadui ir ministrams – Lietuvos valstybės apdovanojimai

2023-08-23 16:35

Ukrainoje viešintis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda Ukrainos kariuomenės vadui Valerijui Zalužnui, gynybos ministrui Oleksijui Reznikovui ir užsienio reikalų ministrui Dmytro Kulebai įteikė Lietuvos valstybės apdovanojimus.

„Kyjive įteikiau Lietuvos valstybės apdovanojimus trims Ukrainos didvyriams – kariuomenės vadui Valerijui Zalužnui, Ukrainos gynybos ministras Oleksijui Reznikovui ir Ukrainos užsienio reikalų ministrui Dmytro Kulebai. Ukrainos kova už laisvę – ir mūsų kova!“, – feisbuke trečiadienio vakarą pranešė G. Nausėda.

Kaip skelbta, Lietuvos vadovas trečiadienį su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu aptarė situaciją fronte, karinę paramą, Ukrainos euroatlantinę integraciją.

Kaip pranešė Prezidentūra, susitikime prezidentas teigė, kad Lietuva ir toliau tvirtai palaiko Ukrainą kovoje prieš agresorių ir tęs karinę paramą.

„Remsime Ukrainą tol, kol pergalė prieš blogį bus pasiekta. Lietuva ir toliau padės Ukrainai ginklais ir amunicija, rengs karių apmokymus ir teiks finansinę paramą. Tai yra mūsų bendra kova už laisvę“, – sakė prezidentas.

Pasak šalies vadovo, Lietuva patvirtino ilgalaikį karinės paramos Ukrainai planą, kurio vertė sudaro apie 200 milijonų eurų. Tikimasi, kad jau rugsėjo mėnesį Ukrainą pasieks Lietuvos tiekiama karinė įranga – NASAMS sistemos.

Šalies vadovas išreiškė Lietuvos palaikymą V. Zelenskio taikos formulei ir pabrėžė, kad taikos derybos ilgalaikių rezultatų gali atnešti tik tuomet, jei bus paremtos Ukrainos nepriklausomybės ir teritorinio vientisumo pripažinimu.

 

 

Daugiau naujienų