Pereiti į pagrindinį turinį

V. Blinkevičiūtė: G. Landsbergis yra visiškoje agonijoje, jam yra „šakės“

2024-10-09 13:36

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė kartoja, kad jos vadovaujama politinė jėga po Seimo rinkimų neketina dirbti kartu su konservatoriais. Anot europarlamentarės, idėją formuoti vaivorykštinę koaliciją palaikantis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis „yra visiškoje agonijoje“.

Vilija Blinkevičiūtė

„Gabrielius Landsbergis yra visiškoje agonijoje. Manau, kad konservatoriams ir ypatingai Gabrieliui Landsbergiui yra „šakės“, nes jis jau nebežino, kokias etiketes klijuoti, ką bedaryti. Kitaip sakant, konservatorių galiojimo laikas baigėsi, jie priėjo liepto galą“, – žurnalistams sakė trečiadienį išankstiniame balsavime dalyvavusi V. Blinkevičiūtė, paklausta apie sklandančias dėl bendro konservatorių ir socialdemokratų darbo.

Apie tai užsiminė ir „Nemuno aušros“ lyderis Remigijus Žemaitaitis. Anot jo, kadaise gyvavęs „2K“ projektas, kai Gedimino Kirkilo mažumos Vyriausybę parėmė Andriaus Kubiliaus vedami konservatoriai, gali tapti „2G“ projektu – G. Landsbergio ir Gintauto Palucko bendradarbiavimu.

Visgi, V. Blinkevičiūtė patikino – tokios vaivorykštinės koalicijos formuoti neketina.

„Jau seniai tą sakiau – jos nebus“, – pakartojo politikė.

Todėl ir klausiama, ar konservatorių lyderiai bandė užmegzti kokį nors kontaktą su LSDP, V. Blinkevičiūtė pabrėžė – toks scenarijus nėra įmanomas.

„Jūs juokaujat? Apie jokius susitikimus negali būti ir kalbos“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Atidavusi balsą išankstiniuose rinkimuose LSDP vadovė vylėsi, kad Lietuvos žmonės supranta, jog valdžioje reikia pokyčių.

„Labai tikiuosi, kad Lietuvos žmonės padarys teisingus sprendimus, įvertinę visą ketverių metų kadenciją. Reikia pastebėti, kad iš valdančiųjų tos arogancijos, negirdėjimo, nesusikalbėjimo, etikečių klijavimo iš tikrųjų buvo“, – pridūrė ji.

Įvertino prezidento sprendimą nepakviesti TS-LKD pirmininko susitikti

Kaip skelbta anksčiau, likus porai savaičių iki Seimo rinkimų, prezidentas Gitanas Nausėda pradėjo susitikimus su parlamentinių partijų lyderiais. Tiesa, TS-LKD pirmininkas nebuvo pakviestas susitikti.

Klausiama, ar tokia savo pozicija G. Nausėda išlieka teisingas visų atžvilgiu, V. Blinkevičiūtė rėmė šalies vadovo sprendimus.

„Čia yra prezidento pasirinkimas. Bet aš manau, kad čia viskas yra tvarkoje, nes buvo pakviesti susitikti lyderiai ne tik opozicinių partijų, bet ir valdančiųjų partijų. Bet man rodos, prezidentui viskas aišku su G. Landsbergiu. Jis tikrai nieko naujo nebūtų išgirdęs, ko negirdėjo per visus ketverius metus“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Kaip skelbta anksčiau, antradienį G. Nausėda pats paaiškino savo sprendimą, kodėl į Prezidentūrą nepakvietė G. Landsbergio.

„Tiesą sakant, ši partija turbūt gulasi ir keliasi galvodama apie mane, todėl man atrodo, kad kartais susidarydavo įspūdis, kad jie pamiršto, kad prezidento rinkimai jau pasibaigė. Juos jie triuškinančiai pralaimėjo. Dabar turime parlamento rinkimus, kuriuose prezidentas nedalyvauja“, – antradienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Kone kiekvieną dieną aš gaudavau tai paklausimų, tai nusistebėjimų, tai raginimų, tai laiškų. Ir, tiesą sakant, padariau išvadą, kad, ko gero, viskas yra pasakyta. Jeigu mes susitiksime, kažko naujo aš nebeišgirsiu. Tad nusprendžiau taupyti laiką“, – pridūrė šalies vadovas.

Konservatorių sąrašą į Seimo rinkimus vedanti premjerė Ingrida Šimonytė Eltai praėjusią savaitę neatsakė, ar matytų poreikį aptarti artėjantį rinkiminį ciklą su šalies vadovu. Tačiau politikė leido suprasti, kad, gavusi kvietimą susitikti, neatsisakytų pokalbio su prezidentu.

Savo ruožtu TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis portalui „Delfi“ tikino nematantis „didelės tragedijos“, jog nebuvo pakviestas susitikti su prezidentu. Anot jo, tokiais pokalbiais su kai kurių politinių jėgų lyderiais šalies vadovas galimai meta „gelbėjimosi ratą“ socialdemokratų partijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Rinkėjas

soceldemokratai tiksliau persidažę komunistai su šitą stora panele yra žemiau plintuso, neverti net šakių taškas
2
0
blinkės karjera per lovą

ši kaimietė savotiška bufetava kuri atsitrenkė į Vilnių ieškoti geresnio gyvenimo dirbo sekretutka ir gulėsi po kiekvienu kpss nariu, ką ji dar nuveikė gyvenime negaliu pasakyti
1
0
Fija

Ponia Blinkė aiškina,kad Landsbergiui šakės,žiūrėk,kad pačiai nebütų šakės.Ši ponia ar panelė visai nebesiskaito su žodžiais.
4
0
Visi komentarai (5)

Daugiau naujienų