Pereiti į pagrindinį turinį

V. Fiodorovas teigia iki šiol nežinojęs apie jo patarėjai pareikštus įtarimus

2024-09-02 15:26

Seimo narys, buvęs „darbietis“ Viktoras Fiodorovas sako iki šiol nežinojęs, jog Europos Sąjungos (ES) lėšų pasisavinimo tyrime įtarimai pareikšti ir jo padėjėjai Laurai Čižiūtei.

Viktoras Fiodorovas
Viktoras Fiodorovas / Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Įtarimai šioje byloje taip pat pareikšti buvusiam Europos Parlamento (EP) nariui, „darbiečių“ lyderiui Viktorui Uspaskichui, kurio padėjėja L. Čižiūtė dirbo 2014–2020 metais.

V. Fiodorovas BNS tvirtino apie pateiktus įtarimus kol kas žinantis iš žiniasklaidos, o teisėsaugos apie juos nebuvęs informuotas.

„Jeigu įtarimai yra pareikšti, tai nėra galutinis kaltinimas. Reikėtų pamatyti platesnę informaciją. Suprantu, kad tyrimas nėra susijęs su darbu pas mane“, – sakė Seimo narys.

„Dėl jos darbo kokybės, etikos, kitų dalykų esu ypač patenkintas, juolab, kad pažįstu (L. Čižiūtę – BNS) labai seniai, mes esame ilgai dirbę ir mano pasitikėjimas ja labai aukštas“, – pridūrė jis.

Apie tai, kad įtarimai pareikšti ir L. Čižiūtei, pirmasis pranešė naujienų portalas „15min“.

Politikas teigė, kad vien pagal žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją priiminėti sprendimus dėl patarėjos darbo būtų „tiesiog neprofesionalu ir neadekvatu“.

„Atskirai nei Europos prokuroras, nei prokuroras, Lietuvoje atliekantis šitą tyrimą, manęs nėra informavęs apie įtarimus, jų pobūdį, neturiu platesnės informacijos arba tokios informacijos, kurią galėčiau komentuoti“, – sakė V. Fiodorovas.

„Esu stebėtojas iš šono šioje vietoje, skaitau žiniasklaidoje lygiai taip pat, kaip jūs“, – pažymėjo politikas.

L. Čižiūtei pareikštų įtarimų jis nekomentavo.

V. Uspaskichas įtariamas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo, elektroninės formos dokumento neteisėto įgijimo, laikymo ir panaudojimo bei labai didelės vertės svetimo ES turto įgijimo.

Tyrimas vyksta dėl aplinkybių, susijusių su piktnaudžiavimu, trukusiu nuo 2014 iki 2020 metų, kai veikiant bendrininkų grupėje apgaule, buvo klastojami dokumentai, nevykdomos ar imituojamos europarlamentaro padėjėjo darbo funkcijos, įgyjant didesnės nei 500 tūkst. eurų vertės ES turtą.

Abiem įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, asmens dokumentų paėmimai. Taip pat, siekiant užtikrinti galimai padarytos žalos atlyginimą, taikomi laikini didelės apimties teisės į nuosavybę apribojimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų