Quantcast

V. Valkiūnas: kiti slepia pinigus, o aš kaip atpirkimo ožys turiu atsakyti, kad jie čia „nabagai“

Turtingiausių Seimo narių trejetukas nepasikeitė, bet jų turtas dar paaugo. Tačiau dalis turtingiausių parlamentarų šiemet deklaravo daugiau turto. 5 mln. turintis Valdemaras Valkiūnas sako, jog jam tai moralinė našta. O iš trijų šalies vadovų daugiausiai deklaravusi Seimo pirmininkė pabrėžia, kad turtas ne jos, o jos šeimos, daugiausiai vyro.

Turtingiausiu Seimo nariu išlieka mišriai Seimo grupei priklausantis V. Valkiūnas. Pernai jis deklaravo beveik 5 mln. eurų turto. Politikas deklaravo nekilnojamojo turto Lietuvoje ir užsienyje, taip pat tokius statinius kaip sodo nameliai, garažai, inžineriniai statiniai. Tačiau, anot politiko, daugiausia turto jam atnešė verslas.

„Seniai yra turtas, akcijos ir įmonė, kuri veiksmingai dirba 32 metus. Virš 20 mln. apyvarta, čia jokios nuostabos nėra“, – komentavo mišrios Seimo grupės narys. 

Antras turtingiausias Seimo narys – Gintautas Paluckas. Jis pernai deklaravo daugiau kaip 2 mln. eurų. 2022 m. G. Paluckas deklaravo turto už maždaug puse milijono mažiau. Šiuo metu parlamentaras atostogauja užsienyje.  

V. Valkiūnas tikina, kad būti turtingiausiu Seimo nariu – moralinė našta.

Būti turtingiausiu Seimo nariu – moralinė našta.

„Kiti slepia pinigus, o aš kaip atpirkimo ožys visą laiką turiu už visus atsakyti, kad kiti čia nabagai“, – kalbėjo vyras. 

Politikui turėti daug turto ne visada yra naudinga. Taip galvoja ir liberalas Arminas Lydeka. Anot jo, dalis turtingų politikų gėdijasi savo turtų.  

„Tas bolševikizmas su kiekviena diena vis nyks, kad kažką uždeklaruosi daugiau ir tai bus kažkoks blogis, kad gali nepatikti rinkėjams, kurie galbūt mažiau turi“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys A. Lydeka. 

Pats liberalas – trečias turtingiausiųjų Seimo narių lentelėje. Jis deklaravo turto už 1,3 mln. eurų.  

„Kaip žinia, Vilniuje turiu truputį nekilnojamojo turto, o šiame mieste nekilnojamojo turto vertė auga ir auga“, – aiškino vyras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ketvirtoje vietoje rikiuosi konservatorius Kazys Starkevičius, kurio turtas siekia 1 mln. eurų. Parlamentaras sako, kad didžiausi jo turtai yra ūkyje, kurį valdo 30 metų. 

„Tai yra žemė, pastatai, gamybiniai pastatai, technika, traktoriai – viskas, iš ko ir susideda tos sumos“, – teigė Tėvynės sąjungos–krikščionių demokratų frakcijos narys Kazys Starkevičius. 

Tačiau sekėsi ne visiems. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nario Valiaus Ąžuolo turtas sumažėjo. 

„Žemdirbiams pernykščiai metai buvo nuostolingi, ne išimtis ir mano ūkis. Dalį ūkio teko parduoti, o dalį perleidau sūnui, todėl sumažėjo“, – tikino V. Ąžuolas.

Taip ir gyveni: butas, garažas, automobilis ir atlyginimas. Tiek ir užtenka.

Mažiausiai turto deklaravęs parlamentaras – šiuo metu bausmę įkalinimo įstaigoje atliekantis Vytautas Gapšys. Priešpaskutinis turtingiausių lentelėje likęs liberalas Raimundas Lopata deklaravo kiek daugiau nei 6 tūkst. eurų turto. 

„Taip ir gyveni: butas, garažas, automobilis ir atlyginimas. Tiek ir užtenka“, – akcentavo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys R. Lopata. 

Tarp neturtingiausių ir „laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius. Jo turto vertė – lygiai 8 tūkst. eurų.

„Kada aš tuos pinigus galėjau uždirbti? Man yra 35 metai, dirbu Seime nuo 31. Nėjau į privatų verslą, nekūriau privačių įmonių. Todėl nieko ir neturiu, gyvenu nuomojamam bute“, – tikino Laisvės partijos narys. 

Tarp ministrų daugiausiai turto, 925 tūkst., pernai deklaravo energetikos ministras Dainius Kreivys. Iš penkiolikos ministrų mažiausiai turto deklaravo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Ji pernai deklaravo turto už 37 tūkst. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel slepua jei skaidrus

Kodel slepua jei skaidrus portretas
Kokia imone Valkiuno? Kaip pavadinimas? Amerikoj viskas vieša morale ten aukšta bet kaset bombas gamina?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių