Pereiti į pagrindinį turinį

Viceministras: Lietuva laukia ambicingų Briuselio pasiūlymų dėl energetikos

2014-05-13 11:15 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Agresijos prieš Ukrainą kontekste Lietuva laukia ambicingų Europos Komisijos pasiūlymų dėl Europos Sąjungos (ES) energetinės nepriklausomybės mažinimo, antradienį sakė Lietuvos užsienio reikalų viceministras, dalyvavęs susitikime su ES kolegomis Briuselyje.

„Agresijos prieš Ukrainą kontekste energetinio saugumo klausimų sprendimas tampa vienu svarbiausių iššūkių šiandieninei ES“, - pranešime spaudai teigė Vytautas Leškevičius, atstovavęs Lietuvai Bendrųjų reikalų tarybos posėdyje.

„Laukiame ambicingų Europos Komisijos pasiūlymų dėl ES energetinės priklausomybės mažinimo bei siūlymų kaip geriau spręsti energetinio saugumo iššūkius ir tikimės, kad jau birželį galėsime priimti sprendimus“, – teigė diplomatas.

ES energetinės priklausomybės mažinimas bus viena iš svarbiausių temų ES viršūnių susitikimą birželio pabaigoje. Iki to laiko Europos Komisija yra įpareigota „parengti išsamią energetinio saugumo analizę ir pasiūlyti priemones, skirtas sumažinti ES energetinę priklausomybę“, pažymima URM pranešime spaudai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų