Pereiti į pagrindinį turinį

Borodiankoje atidarytas Lietuvos ir Taivano lėšomis įrengtas darželis: mokysis 120 vaikų

2024-08-24 13:25 diena.lt inf.

Ukrainos Borodiankos miestelyje atidarytas naujai įrengtas darželis, kurį galės lankyti apie 120 vaikų, šeštadienį pranešė įrengimo projektą įgyvendinusi Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).

Darželio pastatas buvo rekonstruotas Jungtinių Valstijų nevyriausybinės organizacijos „Hope Foundation“ finansais, o įrengtas Lietuvos ir Taivano lėšomis, kurios šiam projektui skyrė 500 tūkst. eurų.

Ukrainos Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, nuo karo pradžios apie 3 tūkst. Ukrainoje veikiančių mokyklų ir darželių buvo apgadinti ar visai sugriauti.

Vaikų darželis „Pinokis“ – vienas iš trijų darželių Borodiankoje, kurie buvo sunaikinti Rusijos atakų metu.

Ukrainos nepriklausomybės dienos metu vykusioje darželio atidarymo ceremonijoje dalyvavo vietos bendruomenė, vaikai su tėvais, Borodiankos miestelio merė Iryna Zacharčenko bei Lietuvos užsienio reikalų viceministras Simonas Šatūnas.

„Atstatytas darželis yra dar vienas įrodymas, jog Ukraina tvirtai žengia į ateitį. Džiugu, jog šiame kelyje Ukrainai padeda tiek daug skirtingų partnerių. Ir toliau dėsime visas pastangas, kad vaikai užaugtų ir gyventų laisvoje ir saugioje Ukrainoje“, – pranešime cituojamas viceministras.

„Taivano piliečiams vaikai simbolizuoja viltį ir ateitį. Šiuo įsitikinimu grindžiame mūsų nuolatinį bendradarbiavimą su Lietuva atkuriant pagrindinę Ukrainos švietimo infrastruktūrą. Esame įsitikinę, kad šiomis pastangomis, net ir karo įkarštyje, Ukrainos vaikai gali gauti išsilavinimą saugesnėje aplinkoje, o jų tėvams tai suteikia saugumo jausmą“, – teigė Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovė Constance Wang (Konstans Vang).

Darželio įrengimo projekto metu buvo sutvarkyta jo lauko aplinka, įrengtos žaidimo aikštelės su takeliais bei pavėsinės, darželis taip pat aprūpintas mokymosi stalais, sporto salės baldais, virtuvės ir sporto salės įranga, įrengti žaidimų kampeliai.

Pasak darželio direktorės Irynos Nosov, šis darželis buvo vienas pirmųjų, nukentėjusių Rusijos atakų 2022 metų kovo pradžioje metu.

„Turėjome veikti kitame darželyje, kuriame galėjome sutalpinti tik keturias grupes. Tėvai nekantriai laukė, kada vėl bus atidarytas mūsų darželis, nes kai kurie patys jį lankė vaikystėje. Tėvai net registruoja naujagimius, kad galiausiai ir jų vaikai galėtų lankyti šį darželį. Kai socialiniuose tinkluose pasidalinau žinia, kad darželis vėl atidaromas, daugelis negalėjo patikėti, kad tai iš tikrųjų tiesa“, – pranešime cituojama ji.

CPVA Ukrainoje aktyviai veikia nuo 2017 metų. Agentūros portfelio vertė šiuo metu siekia 17,47 mlrd. eurų, iš kurių 140 mln. eurų skirta Ukrainai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų