Pereiti į pagrindinį turinį

D. Barakauskas: premjerui teikiami trys FNTT reorganizavimo scenarijai

2014-10-16 17:35 diena.lt inf.
V.Skaraičio/BFL nuotr.

Premjerui penktadienį bus teikiami trys Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) reorganizavimo variantai, 15min.lt patvirtino vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

„Aš manau, kad FNTT dirba normaliai, tačiau trys variantai yra parengti ir bus atiduoti premjerui.  Kita vertus, mano politinė nuomonė yra tokia, kad ta tarnyba toliau turi dirbti ir atlikti numatytas funkcijas. Tačiau tarp variantų yra ir kitokių siūlymų“, – naujienų portalui sakė vidaus reikalų ministras D.A.Barakauskas.

Jis pripažino, kad užuotis ministerijai parengti FNTT reorganizavimo ar prijungimo planą pateikta kilus sumaiščiai dėl tarnybos vadovo Kęstučio Jucevičiaus po dienraštyje „Lietuvos rytas“ paskelbtos informacijos.

Publikacijoje sakoma, kad buvęs advokatas ir KGB karininkas Juzefas Kozubovskis rinko kompromituojančius duomenis apie K.Jucevičių. J.Kozubovskis esą tvirtino, kad K.Jucevičius per buvusį FNTT pareigūną už jam iškeltos baudžiamosios bylos dėl neteisėtos ūkinės veiklos ir neteisėto praturtėjimo nutraukimą reikalavo didžiulio kyšio.

Pasak dienraščio, K.Jucevičius STT buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Dėl šios informacijos D.A.Barakauskas buvo pavedęs skubiai atlikti tarnybinį patikrinimą.

Generalinė prokuratūra J.Kozubovskio byloje praėjusią savaitę nutraukė tyrimą dėl K.Jucevičiaus ir konstatavo, kad FNTT vadovas su kyšiais nesusijęs. Be to, prokuratūra jį ir jo pavaduotoją pripažino nukentėjusiais, nes jie buvo neteisėtai paslapčia sekami.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų