Pereiti į pagrindinį turinį

„Gamtos sekliai“: ar pasiruošę iššūkiams?

2021-05-24 13:04
DMN inf.

Sužaliavusi gamta ir šiltas oras vis dažniau kviečia į žygius, iškylas, ekskursijas, tad pats metas ne tik pasinaudoti gamtos teikiamais malonumais, bet ir ištiesti jai pagalbos ranką, jeigu prireiktų.

Organizatorių nuotr.

Turbūt ne kartą vaikštant, iškylaujant ir poilsiaujant į akis krito miško tankmėje išmestos senos automobilių padangos, pakelėje išversti seni baldai ar buities rakandai. Naujas konkursas „Gamtos sekliai“ kviečia Kauno miesto ir Kauno rajono 11–15 metų mokinius ir jų šeimos narius veikti aktyviai: keliauti į žygius artimiausioje aplinkoje – Kauno mieste ir Kauno rajone bei ieškoti su žmogaus veikla susijusių taršos vietų. Radus nelegalių sąvartynų, neleistinų pavojingų atliekų utilizavimo vietų, neteisėtų nuotekų tinklų – tai reikia užfiksuoti nufotografuojant ir / arba nufilmuojant. Taip pat reikia trumpai aprašyti (iki 500 žodžių) situaciją, nurodyti tikslią vietą (koordinates) ir šią informaciją perduoti konkurso organizatoriams, kurie informuos aplinkosaugininkus.

Konkurso dalyvių, kurie aptiks ir nurodys didžiausias taršos vietas, laukia vertingi prizai. „Vertinimo komisija aptiktas taršos vietas vertins balais, papildomas balas bus skirtas už rastas taršos vietas, kurios nežinomos aplinkosaugininkams. Jei sąlygos leis, organizatorius parinks vieną iš nurodytų taršos vietų, kurią sutvarkyti 2021 m. birželio mėn. pakvies visus konkurso dalyvius. Visi dalyvavusieji aplinkos tvarkyme bus kviečiami į bendrą pikniką „Gamtos sekliai“, kurio metu ir apdovanosime nugalėtojus“, – sako „Kauno dienos“ vyr. redaktoriaus pavaduotoja Aušra Garnienė. Anot jos, taip siekiama ugdyti mokinių ir jų šeimos narių ekologinę savimonę, skatinti tausoti gamtos išteklius, išsaugoti kraštovaizdį ir biologinę įvairovę.

Puiki proga švarinti, tausoti, saugoti aplinką, mūsų miestą Kauną ir rodyti gerą pavyzdį kitiems.

Konkursą inicijuoja Aplinkos ministerija, finansuojant Europos regioninės plėtros fondo lėšomis, organizuoja dienraštis „Kauno diena“, socialiniai partneriai – Kauno miesto savivaldybės administracija ir Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla.

„Svarbu, kad gamtoje būtume kultūringai besielgiantys svečiai, o jeigu kažkas prieš tai pasielgė netinkamai, prišiukšlino, būtume kaip tikri šeimininkai – sutvarkytume ir paskatintume taip elgtis kitus. Šis konkursas – puiki proga švarinti, tausoti, saugoti aplinką, mūsų miestą Kauną ir rodyti gerą pavyzdį kitiems“, – sako Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Konkursas vyksta 2021 m. gegužės–birželio 28 d. Pirmos vietos nugalėtojas bus apdovanotas momentiniu fotoaparatu „Fujifilm Instaide 300 Toffee“ ir fotoplokštelių pakuote. Antros ir trečios vietų laimėtojams bus įteikti momentiniai fotoaparatai „Instax Mini 11“ ir fotoplokštelių pakuotės. Dar 30 konkurso dalyvių bus paskatinti prizais – išskirtiniais pieštukais, kuriuos panaudojus galima pasodinti ir iš jų išauga augalas!

Užfiksuotos taršos vietos fotonuotraukas, vaizdo įrašus, trumpus situacijos aprašus, tikslias vietos koordinates / vietą konkursui reikia pateikti e. paštu [email protected] iki 2021 m. birželio 28 d.

Konkurso eiga ir rezultatai bus aprašomi „Kauno dienoje“, portale www.kaunodiena.lt, „Kauno diena“ profilyje socialiniuose tinkluose, taip pat konkurso socialinių partnerių interneto svetainėse.

Daugiau informacijos: [email protected]

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų