Pereiti į pagrindinį turinį

Gimnazijos valgykloje pietūs sklandžiai nepraėjo: mokinė teigia košėje radusi kirmėlę

2019-11-08 12:00

Penktadienį mokinių pietūs Radviliškio Lizdeikos gimnazijos valgykloje nepraėjo sklandžiai. Viena mokinė teigia košėje radusi kirmėlę.

Košė su kirmėle ir asociatyvi valgyklos nuotrauka Košė su kirmėle ir asociatyvi valgyklos nuotrauka

Anot liudininkų, mokinė patyrė šoką.

Apetitą gadinanti nuotrauka jau pradėjo plisti internete, o gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė pripažino žinanti apie šį nemalonų atvejį. 

Anot gimnazijos vadovės, šiandien, apie 10.40 val., kirmėlę rado II gimnazijos klasės mokinė. 

„Mergaitė teigė radusi kirmėlę košėje ir parašė apie tai pranešimą“, – portalui pasakojo direktorė I. Bajarauskaitė. 

Paklausta, kaip vertina šį atvejį, gimnazijos direktorė nevyniojo žodžių į vatą: „Baisu. Tragedija. Neapsižiūrėjimas. Aplaidumas. Neatsakingumas. Pareikalavome, kad visa košė iškart būtų išimta iš apyvartos. Ji nuo to momento buvo išimta ir nebuvo vartojama.“

Baisu. Tragedija. Neapsižiūrėjimas. Aplaidumas. Neatsakingumas.

Gimnazijos vadovė teigė, kad dėl šio incidento buvo kreiptasi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. 

Pašnekovė sakė, kad mokinius maitina įmonė „Bruneros“. „Mergaitei, parodžius nuotrauką, nuėjau į valgyklą ir paprašiau parodyti indą, kuriame buvo paruošta košė. Jį apžiūrėjome ir daugiau kirmėlių ten nebuvo“, – teigė I. Bajarauskaitė.

Gimnazijos vadovė teigė, kad tai pirmas toks atvejis ugdymo įstaigoje.

Tiekėją įspėjo

Įmonės „Bruneros“ atstovai teigė apie šį atvejį žinantys. „Esame labai susirūpinę dėl situacijos, su kuria teko susidurti gimnazistei, Lizdeikos gimnazijoje. Užtikriname, kad nedelsdami ėmėmės visų priemonių šiai situacijai ištirti bei aplinkybėms išsiaiškinti. Birios kruopų košės gamybai buvo naudojamos tiekėjo „Širmulis“ tiekiamos miežinės kruopos. Šios kruopos nedelsiant, mokyklos atstovų akivaizdoje, buvo išimtos iš gamybos, tiekėjas įspėtas. Ne planine tvarka dezinfekuotos žaliavų sandėliavimo lentynos. Virtuvės darbuotojos pakartotinai supažindintos su maisto saugos ir geros higienos praktikos taisyklėmis“, – teigė Všį „Bruneros“ Marketingo skyriaus vadovė Silva Petrikauskienė.

Ji patikino, kad nuolat atliekami prevenciniai patikrinimai visose įmonės aptarnaujamuose objektuose. „Kontroliuojame maisto saugos ir higienos reikalavimų laikymąsi bendrovėje bei tikriname tiekėjų atvežamus produktus. Atrinkdami tiekėjus vykdome griežtą jų atranką, kurios metu analizuojame maisto produktų sudėtį, skonines savybes, maistinę – energinę vertę, gamybos būdą, gaminių pakuotes bei pristatymo formą ir kt. Kokybiško maisto, atitinkančio keliamus reikalavimus, tiekimas yra įmonės prioritetas. Įmonės vidaus auditoriai vykdo tyrimą. Dedame visas pastangas, kad tikslios įvykio priežastys būtų kuo greičiau išaiškintos ir išsamiai ištirtos“, – sakė S. Petrikauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų