Quantcast

Istorijos, chemijos tarpiniuose patikrinimuose moksleiviai surinko apie pusę taškų

  • Teksto dydis:

Istorijos, chemijos tarpinius patikrinimus laikę vienuoliktokai vidutiniškai surinko kiek daugiau nei pusę galimų taškų, inžinerinių technologijų – mažiau, trečiadienį skelbia Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

Bendras chemijos tarpiniame patikrinime surinktų taškų vidurkis siekia 24 iš 40 galimų, pusę taškų surinko beveik 70 proc. jame dalyvavusių mokinių.

380 arba daugiau nei dešimtadalis šį patikrinimą laikiusių mokinių prie brandos egzamino galės prisidės 35 ir daugiau taškų – minimalų taškų skaičių, reikalingą brandos egzaminui išlaikyti.

Chemijos tarpiniame patikrinime dalyvavo beveik 3 tūkst. vienuoliktokų.

Istorijos tarpiniame patikrinime bendras mokinių surinktų taškų vidurkis 23,3 iš 40, arti 70 proc. jį laikiusiųjų surinko 20 ir daugiau taškų iš 40.

5,5 proc. arba 650 vienuoliktokų istorijos tarpiniame patikrinime surinko 35 ir daugiau taškų, leidžiančių, išlaikyti brandos egzaminą.

Iš viso istorijos patikrinimą laikė 11,8 tūkst. vienuoliktokų.

Inžinerinių technologijų tarpiniame patikrinime moksleivių surinktų taškų vidurkis siekia 17 iš 40, beveik trečdalis mokinių surinko 20 ir daugiau taškų.

Iš viso šiame patikrinime dalyvavo 158 vienuoliktokai. Inžinerinių technologijų tarpinis patikrinimas, kaip ir šio dalyko egzaminas kitąmet, organizuotas pirmą kartą.

Mokiniai galės rinktis, ar įskaityti gautą vertinimą į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą, ar norės kitąmet laikyti visos apimties valstybinį brandos egzaminą.

Dėl tarpinių patikrinimų anksčiau pavasarį kilo moksleivių, jų tėvų ir dalies mokytojų nepasitenkinimas. Anot jų, dalis užduočių buvo nekorektiškos.

Nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos šios problemos, balandį iš švietimo ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepažangiausias

nepažangiausias portretas
O lytiškumo egzaminas kada? Tikėkimės išlaikys dešimtukui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių