Pereiti į pagrindinį turinį

Jonavos tvenkinyje – pavojus gyvybei: naras sulaukė susižalojusių žmonių skundų

2024-08-25 19:31

Viena pagrindinių maudyklų Jonavoje ir toliau kelia grėsmę. Nors dar prieš kelis mėnesius valdžia džiaugėsi, jog tvenkinį sutvarkė, o pavojingas armatūras iš dugno pašalino, tačiau narai sulaukė skundų iš susižalojusių žmonių vėl tikrino vandenį, o jame ir toliau stūkso armatūros. Seniūnija sako, kad iš naujo imsis tvarkyti tvenkinį, o anksčiau buvę darbai galėjo būti atlikti nekokybiškai.

LNK stop kadras

Po vandeniu matyti milžiniški betono luitai, aštrūs metaliniai strypai. Paplūdimys itin mėgstamas lankytojų, vaikai nuo tiltelio šokinėja į vandenį vienas po kito net neįtardami, kokia grėsmė tūno apačioje.

„Armatūros yra kažkiek apkarpytos, kaip žadėjo, bet galai po 10–15 cm likę. Jie – pavojingi, o betono luitai didesni už žmogų“, – tikino naras Aurimas Šleževičius.

Naras sugalvojo patikrinti ežerą, net ir savivaldybei oficialiai paskelbus, kad viskas sutvarkyta, nes gavo skundų iš tvenkinyje susižalojusių žmonių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Pasirodė informacija socialiniuose tinkluose, kad žmonės susižaloja. Gavau ne vieną ir ne du prašymus, kad panerčiau“, – pasakojo naras.

Pasirodžius informacijai, kad armatūros vis dar po vandeniu, seniūnė sako, kad darbai galėjo būti atlikti nekokybiškai.

„Praeitą vasarą valėme su narais. Nesu aš aiškiaregė, vanduo nėra skaidrus. Narai patikino, kad išvalė, tačiau vadinasi, paslauga buvo ne visai kokybiškai atlikta“, – teisinosi Jonavos seniūnė Eglė Pinkevičienė.

Vietiniai stebisi, kodėl žinant, kad maudytis pavojinga, nėra įspėjamųjų ženklų. Visgi seniūnė didelio pavojaus nemato.

„Manau, kad visos nuolaužos yra tokiame gylyje, kad tikrai nekelia grėsmės“, – sakė seniūnė.

Tuo metu patys gyventojai imasi iniciatyvos apsaugoti vieni kitus: savavališkai paplūdimyje sustatė ženklus įspėjančius apie pavojų. Seniūnija žada šiemet užsakyti dar vienus tvenkinio valymo darbus.

„Praeitais metais du kartus valėme, bet pasirodo dar liko. Papildomai šiemet užsakėme paslaugas, vyksta pirkimo procedūros, valysime pakartotinai“, – tikino E. Pinkevičienė.

Gegužės 31-ąją šis paplūdimys buvo oficialiai atidarytas pabaigus tvarkymo darbus kaip saugus. Visi darbai jau kainavo per 150 tūkst. eurų. Kiek išlaidų dar pareikalaus šis tvenkinys – nežinia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų