Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerija spręs, ar kreiptis į teismą dėl pakitusių egzaminų rezultatų

2024-08-25 17:26

Dėl įmonės klaidos pasikeitus valstybinių brandos egzaminų rezultatams, Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) atlieka vidinį patikrinimą, sprendimas, ar kreiptis į teismą, bus priimtas rugsėjį, sako švietimo ministrė.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / A, Januševičiaus/BNS nuotr.

„Mes lauksime Nacionalinės švietimo agentūros vidinio patikrinimo, ką jie dabar atlieka ir žiūrėsime, kokie ten bus rezultatai“, – BNS šią savaitę teigė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Anot jos, NŠA vidinis patikrinimas bus baigtas rugsėjį, po jo ministerija ir spręs, ar dėl įmonės klaidos kreiptis į teismą.

„Bet tikrai klausimas nėra pamirštas, nes tos klaidos galbūt kartais atrodo nėra pačios didžiausios, bet net ir maža klaida kainuoja pakankamai daug ir dėl rezultatų, ir dėl to, kaip žmonės bendrai vertina švietimo sistemą“, – kalbėjo ministrė.

Liepos pabaigoje NŠA pranešė, kad dėl egzaminų rezultatus skaitmenizuojančios įmonės klaidos skaičiuojant valstybinių brandos egzaminų rezultatus, nežymiai pasikeitė maždaug 5 proc. abiturientų darbų galutiniai rezultatai.

Įmonė agentūrą tąsyk informavo, kad į galutinio egzamino rezultato skaičiavimo algoritmą dėl techninės klaidos nebuvo įtraukti atsakymo lape mokinio pasirinktų atsakymų į uždarojo pobūdžio klausimus pataisymai.

Pasak agentūros, dėl to pasikeitė pagrindinės sesijos užsienio kalbų (anglų, vokiečių, rusų), biologijos, fizikos, geografijos ir pakartotinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatai.

Dėl šios priežasties 2832 abiturientų darbų galutinis įvertinimas pakito į didesnę pusę ir 1044 – į mažesnę, iš jų penkių mokinių egzaminai tapo neišlaikyti.

Brandos atestatui gauti moksleiviams reikėjo išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros (mokyklinį arba valstybinį) ir dar vieną pasirinkto dalyko brandos egzaminą ar parengti brandos darbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų