Pereiti į pagrindinį turinį

Ministerija: teismas darkart patvirtino, kad žalos aplinkai skaičiavimo tvarka teisinga

2024-09-25 18:47 diena.lt inf.

Teismas galutinai dar kartą patvirtino, kad aplinkos ministro nustatyta žalos aplinkai skaičiavimo tvarka yra teisėta – ji nepažeidžia nacionalinių bei europinių teisės aktų, trečiadienį pranešė Aplinkos ministerija.

L. Balandžio / BNS nuotr.

Pasak jos, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė Seimo Regionų frakcijos atstovės Laimos Mogenienės prašymą atnaujinti procesą jau anksčiau išnagrinėtoje byloje dėl aplinkai padarytos žalos atlyginimo dydžių apskaičiavimo metodikos.

„Teismas šiandieniniame nutartyje konstatavo, kad pareiškėja savo skunde nenurodė naujų esminių aplinkybių dėl būtinybės atnaujinti procesą“, – teigiama ministerijos pranešime.

LVAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Šis teismas pernai liepą jau buvo pripažinęs, kad ši tvarka nepažeidžia įstatymo ir yra galiojanti. Tačiau L. Mogenienė tikino, kad ji neatitinka tiek Europos Sąjungos, tiek nacionalinių teisės aktų.

Byloje keltas klausimas dėl metodikos punktų, kuriuose įtvirtintos žalos vandens telkiniams, žemės paviršiui ar gilesniems jos sluoksniams, orui ir aplinkos komponentams teršiant atliekomis apskaičiavimo taisyklės, teisėtumo.

Aplinkos ministerija tuomet teismui teigė, kad metodikoje taikomi standartiniai žalos skaičiavimo principai ir tarifai, o kiekvieno konkretaus atvejo aplinkybės vertinamos aplinkos būklės atkūrimo priemonių planuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų