Pereiti į pagrindinį turinį

Nauja Lietuvos pasieniečių grupė išvyko padėti saugoti Latvijos sienos su Baltarusija

2024-08-19 20:01 diena.lt inf.

Pirmadienį nauja Lietuvos pasieniečių grupė išvyko į Latviją padėti saugoti šios valstybės sieną su Baltarusija.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / S. Lisausko/BNS nuotr.

Devyni pareigūnai dvi savaites dirbs Latvijos valstybės sienos apsaugos tarnybos Daugpilio valdybos veikimo teritorijoje, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Latviją išvykusioje komandoje – du kinologai su tarnybiniais šunimis, kriminalinės žvalgybos specialistas.

Nauja grupė pakeitė Lietuvos pasieniečius, Latvijoje dirbusius nuo rugpjūčio 5 dienos.

Kaip ir anksčiau, Lietuvos pasieniečiai vykdys valstybės sienos stebėjimą, padės kolegoms latviams užkirsti kelią neteisėtai migracijai iš Baltarusijos.

VSAT pareigūnai į Latviją išvyko tarnybiniu transportu, su savo ekipuote ir ginklais.

Nors Latvijos ir Baltarusijos sienos ilgis beveik keturiskart trumpesnis nei Lietuvos ir Baltarusijos, neteisėtų migrantų, kurie mėgina kirsti sieną ir patekti į Latviją, – dešimteriopai daugiau nei į Lietuvos teritoriją.

Kaimynai pasienyje su Baltarusija dar nėra baigę įrengti fizinio barjero bei vaizdo stebėjimų sistemų ir kitų techninių įrenginių.

VSAT duomenimis, neteisėtos antrinės migracijos mastas iš Latvijos šiemet nesiekia pernykščio. Per pirmąjį šių pusmetį sulaikyta 140 užsieniečių, pernai – 65 proc. daugiau, 398.

Didžioji šiemet sulaikytų neteisėtų migrantų dalis, 65 asmenys (46 proc.), buvo pasišalinę iš Latvijos užsieniečių apgyvendinimo vietų. Taip pat buvo sulaikomi migrantai, neteisėtai kirtę Latvijos valstybės sieną iš Baltarusijos, kurie, naudodamiesi gabentojų paslaugomis, grupėmis nuo 4 iki 12 asmenų tranzitu per Lietuvą vyko į Vakarų Europą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų