Pereiti į pagrindinį turinį

Naujuoju ISM universiteto rektoriumi tapo profesorius A. Chmieliauskas

2014-10-03 15:27 diena.lt inf.
Alfredas Chmieliauskas
Alfredas Chmieliauskas / Š.Mažeikos/BFL nuotr.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto valdyba nauju rektoriumi ketverių metų kadencijai išrinko vieną iš universiteto įkūrėjų doc. dr. Alfredą Chmieliauską. Kaip pranešė ISM, rektoriaus pareigas jis pradės eiti nuo šių metų spalio 8 dienos.

„Universitete esu nuo pat įkūrimo, todėl turiu aiškią ISM viziją ir puikiai žinau mūsų galimybes bei iššūkius. ISM matau kaip stipriausią Lietuvoje ir vieną stipriausių verslo mokyklų Baltijos jūros regione. Mano pagrindinis tikslas ir atsakomybė – padėti universitetui ir toliau augti, plėstis ir stiprėti“, - sako naujasis rektorius.

Šiuo metu A.Chmieliauskas universitete dėsto projektų valdymo disciplinas, vadovauja Vadovų magistrantūros Projektų valdymo moduliui, yra ISM Senato bei Valdybos narys.

A.Chmieliauskas yra pripažintas projektų valdymo tyrėjas ir praktikas bei švietimo valdymo ekspertas. Jis nuolat kviečiamas į Lietuvos ir tarptautinių institucijų suburtas ekspertų grupes, rengiančias aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų strategijas.

Naujojo ISM rektoriaus pagrindinę tyrimų sritį sudaro projektų, programų ir portfelių valdymas, taip pat organizacijų strategija ir pokyčių valdymas.

Tapti ISM vadovu pretendavo 12 kandidatų iš Lietuvos ir užsienio valstybių – Nyderlandų, JAV, Estijos, Lenkijos, Prancūzijos bei Švedijos.

Nuo ISM įkūrimo 1999 metais universiteto rektoriais buvo doc. dr. Virginijus Kundrotas, doc. dr. Nerijus Pačėsa. Iki šiol šias pareigas ėjęs dr. Vilius Kontrimas taps patarėju ISM strateginės plėtros klausimais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų