Quantcast

Nesulaukus kandidatūrų LRT iš naujo skelbia konkursą į etikos kontrolieriaus pareigas

Nesulaukus kandidatūrų LRT taryba pirmadienį antrąkart paskelbė viešą etikos kontrolieriaus konkursą.

„Gegužės pabaigoje paskelbus LRT etikos kontrolieriaus konkursą nebuvo sulaukta kandidatūrų, todėl nuspręsta skelbti naują konkursą“, – BNS nurodė LRT komunikacijos projektų vadovė Augustė Mikulėnaitė.

Anot visuomeninio transliuotojo, pretendentų dokumentų laukiama iki rugpjūčio 16 dienos.

Pretenduoti į šias pareigas gali Lietuvos piliečiai, įgiję humanitarinių ar socialinių mokslų krypties magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam prilygintą aukštojo mokslo kvalifikaciją.

Jie taip pat privalo turėti ne mažesnę kaip dešimties metų darbo pagal įgytą specialybę patirtį, būti nepriekaištingos reputacijos bei atitikti kitus konkurso reikalavimus.

„LRT etikos kontrolieriaus darbas yra atsakinga pozicija – tai nuolatinis tarpininkavimas visuomenei ir žurnalistams, siekiant atliepti visų interesus sprendžiant skundus ir priimant sprendimus pagal LRT žurnalistų etikos kodeksą. Norime kandidatams pasiūlyti to vertas sąlygas ir siekiame, kad jų darbas būtų visapusiškai įvertintas, todėl apžvelgėme rinkos padėtį ir nusprendėme skelbti naują konkursą LRT etikos kontrolieriaus pareigoms“, – pranešime cituojamas LRT tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka.

Gegužę LRT tarybai patenkinus Dainos Elenos Andrikienės atsistatydinimo prašymą, dokumentų laukta iki birželio 22-osios.

Pastaroji iš pareigų pasitraukė dėl asmeninių priežasčių. D. E. Andrikienė etikos kontrolierės pareigas praėjo eiti 2021 metais, įsigaliojus naujai LRT įstatymo redakcijai.

Etikos kontrolierius prižiūri, kaip LRT žurnalistai laikosi LRT žurnalistų etikos kodekse nustatytų profesinės etikos taisyklių bei principų, skatina laikytis profesinės etikos, pagal savo kompetencijas nagrinėja ir rengia atsakymus į asmenų skundus dėl žurnalistikos etikos taisyklių pažeidimo.

LRT etikos kontrolierius skiriamas penkerių metų kadencijai. Kontrolierių į pareigas skiria ir iš pareigų atleidžia visuomeninio transliuotojo taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių