Pereiti į pagrindinį turinį

Orai Lietuvoje: kuriose vietovėse užfiksavo pavojingą lietaus intensyvumą?

2024-08-22 10:06 diena.lt inf.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba įvardijo, kuriose vietovėse trečiadienį prilijo daugiausia.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Anot specialistų, trečiadienį daug kur trumpai su perkūnija palijo, vietomis palijo smarkiai su stipresniais vėjo gūsiais (iki 15–16 m/s). Aukščiausia oro temperatūra – 21–27 laipsniai. Naktį palijo beveik visoje šalyje. Vėjo gūsiai vietomis siekė iki 15–17 m/s. Žemiausia oro temperatūra buvo 12–17 laipsnių, Vėžaičiuose atvėso iki 10,7 °C.

Per praėjusią parą daugiausia palijo:

Kelmėje – 29,8 mm

Mažeikiuose – 22,6 mm

Tauragėje – 20,9 mm

Šakiuose – 18,1 mm

Jonavoje – 17,4 mm

„Visose šiose vietovėse buvo fiksuojamas ir pavojingas lietaus intensyvumas, kuomet per 12 val. ar trumpesnį laikotarpį iškrenta tarp 15–49 mm lietaus. Vis dėlto, pats didžiausias lietaus ir perkūnijų intensyvumas buvo ne Lietuvoje, o šalia esančioje Baltarusijoje“, – ketvirtadienio rytą paskelbė tarnyba.

Prognozuojama, kad ketvirtadienio dieną daug kur trumpas lietus, kai kur smarkus. Vietomis perkūnija. Vėjas pietvakarių, vakarų, 8–13 m/s, kai kur gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra 18–23 laipsniai šilumos.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos iliustracija.

Žemėlapyje – per praėjusias 24 val. užfiksuoti žaibų išlydžiai. Reikšmės: žaibai su neigiama iškrova – mėlyna spalva, su teigiama iškrova – raudona spalva, iškrovos tarp debesų – su debesėliu ženklu. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų