Pereiti į pagrindinį turinį

Pareigūnams kirto valdžios klaidos

2009-06-03 23:59

Šiandien Vyriausybėje vyksiančiame pasitarime bus sprendžiama, kur rasti pinigų policininkų algoms ir atostoginiams išmokėti. Jei ministrai sprendimo neras, policininkai liks be pinigų.

Trūksta milijonų

Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio teigimu, baigiantis antram metų ketvirčiui susigriebta, kad norint išmokėti visiems policijos darbuotojams atostoginius ir avansus, trūksta 16 mln. litų.

Avansams reikėtų 10 mln. litų, o atostoginiams – apie 6 mln. litų.

Pasak ministro, pinigų gali trūkti dėl to, kad policijos finansavimas per metus išdėstytas neproporcingai. Šią problemą pavyktų išspręsti, jei finansiniai srautai būtų tinkamai subalansuoti.

Finansų ministerijos klaidos

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko Kęstučio Lančinsko, vien atostogauti išeinantiems Vilniaus apskrities pareigūnams birželį pritrūks apie milijoną litų. "Kol kas atostoginiams lėšų turime, tačiau žiūrint pagal poreikius ir kiek pareigūnų išeina atostogų, mes tiek pinigų neturime", – sakė K.Lančinskas.

Vilniaus apskrities VPK viršininko teigimu, problema bus išspręsta, jei bus ištaisytos Finansų ministerijos klaidos ir tarp ketvirčių bus subalansuoti finansiniai srautai. "Finansų ministerija mums lėšas sudėliojo taip, kad pirmą ketvirtį gauname 18 proc., antrą – 16 proc., trečią – 27 proc., o ketvirtą – 36 proc. Reikėtų trūkstamą sumą paimti iš ketvirto ketvirčio ir perkelti į antrą. Mes iškart prognozavome, kad bus toks trūkumas, bet kadangi tai buvo sprendimas iš aukščiau, mes jo neginčijome", – teigė K.Lančinskas.

Avansai Vilniaus apskrities VPK pareigūnams išmokami mėnesio antroje pusėje. Kol kas pareigūnai tikisi juos gauti. Tačiau pasak K.Lančinsko, jei biudžeto paskirstymas nesikeis, avansų pareigūnai sulauks tik liepą.

Kauno apskrities VPK viršininko Algirdo Kaminsko teigimu, atostogauti birželį planuoja apie 600 policijos darbuotojų. Jei jiems visiems, kaip ir priklauso, būtų išmokėti atostoginiai, pritrūktų 2,6 mln. litų. "Vienintelis sprendimas – tolygus ketvirčių paskirstymas", – išeitį mato Kauno apskrities VPK viršininkas.

Pasak A.Kaminsko, tikimasi, kad avansai bus sumokėti laiku. "Jei jau tikrai žinosime, jog avansai vėluos, bandysime įspėti savo darbuotojus, kad šie planuotųsi išlaidas ir neliktų basi ir alkani", – kalbėjo Kauno apskrities VPK viršininkas.

Lieka tik juokauti

Vilniaus 5-ajame policijos komisariate atostogauti birželį planuoja vienuolika darbuotojų. Pasak šio komisariato viršininko Vyto Baublio, kol kas niekas dėl vėluosiančių atostoginių panikos nekelia ir suplanuotų atostogų atsisakyti neketina.

Kai kurie darbuotojai, viršininko teigimu, dėl to tik džiaugiasi, nes taip tikisi sutaupyti. "Jie sako: gauni atostoginius ir per dvi savaites išleidi, dabar dar ir grįžę į darbą pinigų turėsime. Daugmaž visi žinojo, kad taip bus, ir jau nuo metų pradžios taupė atostogoms", – juokėsi V.Baublys.

Pasak jo, kai kurie darbuotojai jau parašė sutikimus, jog neprieštarauja, kad atostoginiai jiems būtų išmokėti vėliau.

Šio komisariato darbuotojai tikisi, kad bent avansas jiems bus sumokėtas laiku. "Gal dar bus, viltis miršta paskutinė", – sakė V.Baublys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų