Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas pritarė Rusijos ir Baltarusijos TV programų draudimo pratęsimui

2024-06-13 08:30 diena.lt inf.

Parlamentarai nusprendė pratęsti Rusijos ir Baltarusijos televizijų programų draudimą.

Scanpix nuotr.

Ketvirtadienį Seimas priėmė tai numatančias Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, kuriomis pratęsiamas draudimas Lietuvoje retransliuoti ar internete platinti Rusijos ir Baltarusijos radijo, televizijos programas.

Už balsavo 99 Seimo nariai, susilaikė trys parlamentarai, prieš balsavusių nebuvo.

Projektą pasiūlė Vyriausybė. Jos teigimu, Rusijos karinei agresijai Ukrainoje tęsiantis trečius metus, ją lydi nuolatinė šios šalies valdžios inspiruota ir palaikoma intensyvi dezinformacijos kampanija visoje Europos Sąjungoje. Dėl to ribojamųjų priemonių imtasi visoje Bendrijoje.

Draudimą siūloma taikyti, kol Rusija ir Baltarusija Nacionalinio saugumo strategijoje bus nurodytos kaip keliančios pavojų ir grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

Įstatyme taip pat numatyta išimtis, kad minėtos programos gali būti retransliuojamos ar platinamos, kai tai daroma iš Europos Sąjungos valstybių narių ar Europos konvenciją dėl televizijos be sienų ratifikavusių valstybių arba kai Lietuvos radijo ir televizijos komisija suteikia tam leidimą.

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos užsakymu atlikta apklausa parodė, kad dauguma –  keturi iš penkių – gyventojų nepasigenda rusiškų televizijų programų. Tuo metu 14 proc. apklausos dalyvių prisipažino pastaruoju metu žiūrintys Rusijoje transliuojamus TV kanalus.

Apklausą Lietuvos radijo ir televizijos komisijos užsakymu gegužės mėnesį atliko rinkos tyrimų bendrovė „Kantar“. Tyrime dalyvavo 1123 Lietuvos gyventojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų