Pereiti į pagrindinį turinį

Paskutinės elito tvoros dienos

2008-12-12 09:00
Paskutinės elito tvoros dienos
Paskutinės elito tvoros dienos / Gedimino Bartuškos nuotr. Žymiąją tvorą pasiruošę nugriauti patys prabangių namų savininkai.

Valstybės miškas bus laisvas – garsiausią Vilniaus tvorą ketinama nugriauti per mėnesį.

Praėjusią savaitę Aplinkos ministerija paskelbė, kad Nemenčinės miškų urėdijos administruojamoje teritorijoje, šalia Neries vingio, Laurų gatvės gyvenamųjų namų kvartale įsikūrę turtingi verslininkai savavališkai užėmė daugiau nei 10 ha  valstybinio miško. Šį miško žemės plotą juosianti tvora ir apsaugos postas pastatyti neturint leidimų. Aplinkos ministerija kreipėsi į Vilniaus apskrities viršininko administraciją, kad šis pažeidimas būtų panaikintas.

Ministerijos sudaryta komisija tyrusi atvejį Laurų kvartale teigė, kad apskrities vadovai turėtų griežčiau prižiūrėti, kaip naudojama valstybinė žemė. Komisija valstybinius miškus aplink Vilnių administruojančioms urėdijoms ir miesto savivaldybei nurodė su aplinkosaugininkais patikrinti, ar nėra daugiau tokių atvejų, kai miškas užimamas neteisėtai.

Vilniaus apskrities viršininkas Alfonsas Macaitis "Vilniaus dienai" teigė, kad per mėnesį nelegaliai pastatyta tvora bus pašalinta – ją esą nugriaus patys gyventojai. "Mūsų atstovai buvo nuvažiavę, susitiko su savininkais, surašė aktą ir šie pasakė, kad pareikalavus jie viską pasiruošę nugriauti ir sutvarkyti per mėnesį. Savo jėgomis ir be jokių teismų. Taigi po mėnesio tos tvoros jau neturėtų būti", – tikino A.Macaitis.

Tačiau kol kas Laurų kvartalas vis dar neprieinamas pašaliniams. Tas pats vaizdo kameromis apstatytas kelias, ta pati žalia kvartalą juosianti tvora ir nieko į vidų neįleidžiantis apsaugininkas. "Pas ką atvykote?" – klausdamas iškart sustabdo iš apsaugos posto būdelės išlindęs vyriškis. Išgirdęs, kad domimės tvoros reikalais, išrėžė, esą nieko negali sakyti, o paklaustas, gal kartais žino, kada bus pašalinta ši nelegaliai pastatyta tvora, atsakė, kad niekas jos griauti nesiruošia.

Laurų kvartalo gyventojai – sėkmingiausi Lietuvos verslininkai ir iš aktyvios politikos pasitraukę visuomenės veikėjai: buvęs "Lietuvos energijos" vadovas Rymantas Juozaitis, "Vilniaus Akropolio" generalinis direktorius Mindaugas Marcinkevičius, buvęs Seimo Teisės departamento vadovas Kęstutis Virketis, buvęs Kultūros ministras Gintautas Kėvišas. Šiuo metu kvartale – 32 kotedžai. Norintys būti jų kaimynais, turėtų pakloti nemažą pinigų sumą – kelis milijonus litų, taip pat turėti dabartinių gyventojų rekomendaciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų