Pereiti į pagrindinį turinį

Piratų kalinio šeima – vis dar nežinioje

2009-04-14 09:00
Piratų kalinio šeima – vis dar nežinioje
Piratų kalinio šeima – vis dar nežinioje / www.Shipspotting.com nuotr. Sutartis: laivo "Bow Asir" išpirka piratus praturtins 6 mln. litų.

Piratų užgrobtame ir praėjusios savaitės pabaigoje esą išlaisvintame laive atsidūrusio 40-mečio Lietuvos piliečio šeima vis dar gyvena nežinioje ir įsitempę laukia kokių nors naujienų.

Užgrobto norvegų laivo "Bow Asir", kuriame buvo ir klaipėdietis Pavelas Galijevskis, savininkai pagaliau susitarė su Somalio piratais dėl išpirkos.

Vyriškio sūnus Andrejus teigė, kad apie tai, jog laivas buvo išlaisvintas, jiems buvo pranešta penktadienį. Šeima dar nežino nei kada, nei kaip vyras grįš namo.

Nors buvo pranešta, kad įgula nenukentėjo, klaipėdiečio šeima su nerimu laukia jo grįžtant. Išvarginta ilgai trukusios nežinios ir laukimo P.Galijevskio žmona Svetlana kalbėti nenorėjo. Jos sūnus patikino, kad jai viskas gerai. "Svarbiausia mums dabar pamatyti gyvą tėvą. Laukiame", – susijaudinęs kalbėjo jaunuolis.

Šeima nežinioje išbuvo tris savaites, kai sužinojo, jog piratų užgrobtame laive ir P.Galijevskis. 1968 m. gimęs vyras yra laivo darbą kontroliuojantis mechanikas. Klaipėdietis nebuvo įgulos narys. Norvegijos tanklaivyje jis tikrino, kaip buvo atliktas remontas.

Tanklaivis "Bow Asir" buvo paleistas penktadienį. Tai patvirtino bendrovės "Salhus Shipping AS", kuriai priklauso užgrobtas laivas, atstovas. Tvirtinama, jog įgula nenukentėjo. Pasak naujienų agentūrų, išpirką už tanklaivį laivo savininkai sumokėjo 2,4 mln. JAV dolerių (per 6 mln. litų).

"Salhus Shipping AS" atstovai Norvegijos žiniasklaidai tvirtino, jog svarbiausias jų derybų klausimas buvo paleisti įgulą ir laivą.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovai tvirtino, jog daugiau nei žurnalistai naujienų neturi. Jie taip pat negalėjo atsakyti, kada ir kaip klaipėdietis bus išsiųstas namo. Patvirtinta tik, jog nuolat palaikomas ryšys su Lietuvos ambasada Osle.

23 tūkst. t Norvegijos tanklaivis "Bow Asir" buvo užgrobtas prieš tris savaites netoli Somalio krantų. Laive buvo 27 žmonės: 19 filipiniečių, 5 lenkai, norvegas, rusas ir Lietuvos pilietis.

"Bow Asir" iš Persijos įlankos plaukė į Keniją. Ties Adeno įlanka prie jo ėmė artėti du nedideli kateriai. Laivą užgrobė 16–18 ginkluotų piratų gauja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų