Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos karo laivas nurodė keisti kursą Lietuvos civiliniam laivui

2015-09-15 15:08 diena.lt inf.
K. Vanago / BFL nuotr.

Dėl pratybų Baltijos jūroje Rusijos karinis laivas antradienį nurodė keisti kursą Lietuvos civiliniam laivui, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Rusijos Federacijos karinis laivas dėl Rusijos Federacijos išskirtinėje ekonominėje zonoje vykdomų raketinių šaudymų nurodė keisti kursą Lietuvos Respublikos išskirtinėje ekonominėje zonoje esančiam civiliniam laivui „Lavinia“, - teigiama pranešime spaudai.

Reaguojant į situaciją, stebėti tolesnių Rusijos karinių laivų veiksmų į jūrą buvo išsiųstas Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Aukštaitis“, kuris Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje užfiksavo du Rusijos karo laivus.

Pastarąjį kartą Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje esantys civiliniai laivai dėl jūroje Rusijos išskirtinėje ekonominėje zonoje vykdomų raketinių šaudymų buvo nukreipinėjami rugsėjo 3 dieną.

„Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje leidžiama plaukti užsienio šalių laivams, taip pat ir kariniams, tačiau jie privalo deramai atsižvelgti į pakrantės valstybės teises ir pareigas ir nevaržyti išimtinės pakrantės valstybės teisių išskirtinėje ekonominėje zonoje. Tokia Rusijos Federacijos veikla, kai yra trikdoma ūkinei veiklai Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje, neatitinka tarptautinės jūrų teisės konvencijos nuostatų ir geros kaimynystės principų“, - nurodė Lietuvos Krašto apsaugos ministerija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų